Baján és Bécsben jártak a békési kajakosok!


Elindult a versenyszezon a békési kajakosoknál, kenusoknál, sárkányhajósoknál is. A Békési Kajak – Kenu Club versenyzői már három versenyen is részt vettek az idei évben:

Április 26-án került megrendezésre a szegedi Maty-éri pályán az EDF DÉMÁSZ Kupa Hanzók Őrs Emlékverseny. A békési fiatalok jól teljesítettek, minden versenyszámban dobogós, pontszerző helyeken értek be a klub versenyzői.

Május 3-án Bécsben vett részt egy kis békési különítmény az Osztrák Nyílt Maraton Bajnokságon. A futamokat tömeges rajttal indították, azaz az ifi és felnőtt kajakos, kenus, női, férfi versenyzők együtt indultak, volt ahol 80-an rajtoltak el egyszerre a kürtszóra. Kiváló eredményeket sikerült elérni a "sógoroknál". Többek között a két fiatal békési kenus nemcsak a saját korosztályában, hanem a felnőtteket legyőzve összetettben is az első két helyezést szerezte meg. Eredmények:

Schüler B Mannlich Minikajak 4.2 km

2. Pardi-Kiss László
Herren Junioren K-1 25.2km

4. Nyeste Márton
5. Kabai Kristóf
6. Kiss Zoltán
Herren Meisterklasse K-1 25.2 km
5. Molnár Dániel
Canadier Junioren C-1 21km
1. Laczó Dániel
2. Papp Gábor

Az elmúlt egy évben komoly létszámbeli és minőségi fejlődésen esett át a békési sárkányhajós csapat. Egyre több amatőr felnőtt is csatlakozott, és vesz részt heti két – három alkalommal az edzéseken.

A csapat gyakorlottabb része a szarvasi sárkányhajósokkal összefogva május 10-én Baján vett részt a Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságon, ahol a 8km-es felnőtt nyílt kategóriában 2. helyezést, a 4 km-es szabadidős kategóriában 4. helyezést értek el a békési érdekeltségű csapatok.

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!