Éves közgyűlést tartott a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári


Éves közgyűlést tartott a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség
2015. május 13. 14:29

Megtartotta éves közgyűlését a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség Békéscsabán.

A résztvevők átfogó képet kaphattak a szövetség tavalyi tevékenységről, gazdálkodásáról, jövőbeli céljairól.

Lipták István nyá. pv. alezredes minden érintettnek megköszönte a munkát és a támogatást, majd összefoglalta az elmúlt esztendő legfontosabb történéseit, elvégzett feladatait.

A Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség elnöke elmondta, a közhasznú szervezet 2014-ben is nagy szerepet vállalt a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyek helyi viadalainak és megyei fordulójának lebonyolításában, kivette részét a lakosságtájékoztatási feladatokból, s támogatta az önkéntes járási mentőcsoportok nemzeti minősítő gyakorlatainak végrehajtását is. Lipták István hozzátette, a szövetség a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon kívül az Országos Polgári Védelmi Szövetséggel, a megyei kormányhivatallal, a járási hivatalok vezetőivel, a polgárőrök szövetségével, a tűzoltó szövetséggel, a helyi gazdálkodó szervezetekkel is jó kapcsolatot ápol, közöttük szoros és folyamatos az együttműködés.

Az elnök aláhúzta, immár hatvankét települési önkormányzat és valamennyi járási mentőcsoport is tagja a szervezetnek, a cél azonban az, hogy előbb-utóbb minden település a szövetség kötelékébe tartozzon. Elmondta, a szervezet 2014-ben a falunapokon is részt vett, s a lakosságtájékoztatás jegyében idén immár kilencedik alkalommal adta ki a polgári védelmi kalendáriumot. A cél nem más, mint a támogató, közhasznú munka töretlen folytatása.

A felügyelőbizottság összefoglalója után a jelenlévők elfogadták a beszámolót és megtárgyalták az aktuális kérdéseket.

Forrás : http://bekes.katasztrofavedelem.hu/hirek/

Tételek: 1 - 20 / 26 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!