5. helyen végzett a Békési FKC


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Mint azt beharangoztuk, hétvégén sor került az NB/B 2014/2015-ös bajnokság utolsó fordulójára. Csapatunk a megyebeli Orosházi FKSE U23-as csapatát fogadta szombat este a Békés Városi Sportcsarnokban.

Nem kezdte túl jól csapatunk a mérkőzést, a 10. percben 1-4-re vezetett az Orosháza, viszont a folytatásban remekül kapta el a fonalat a Békés és percről percre dolgozta le hátrányát. A 15. percben már egyenlítettek is, míg a félidő végén 4 gólos előnnyel 13-9-es eredmény mellett, mehetett pihenőre a Békési FKC. A második félidő elején fej-fej mellett dobálták a gólokat a csapatok, de a vendégek a félidő közepére egy 0-4-es etappal máris egyenlővé tették a mérkőzést, 17-17 volt ekkor a mérkőzés állása. A végjáték izgalmasan alakult, felfokozódott a hangulat, és több két perc is kiosztásra került. Az 57. percben még 20-22-re vezettek vendégek, viszont végül sikerült kiegyenlítenie csapatunknak. Így egy igazságos 22-22-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

Békési FKC–Orosházi FKSE-Linamar U23 22–22 (13–9)

BFKC: DOMOKOS D. – Molnár S., POLGÁR T. 4, Kovács A. 1, KÁNYA 3, Cifra 4, SZILÁGYI D. 3. Csere: Styop, Balán (kapusok), Kopcsák, HORVÁCKI 6, Gazsó, Fedor 1, Domokos I., Karács, Brezovszki.

Orosháza: Miklós – Pásztor M., Sándor 2, Szenteszki 2, Nagy A. 3, KNEZEVICS 8, Tárkányi 1. Csere: Lipták (kapus), Pámer 1, Jancsó 1, ZVOLENSZKY 3, Branyiczki 1, Koródi 1, Soós, Marics, Simon. Edző: Pásztor István.

Kádas László: – Gratulálok a csapatnak a nagyszerű tavaszi szezonhoz. Köszönjük szurkolóinknak a támogatást, akik végig kitartottak mellettünk, szeptemberben találkozunk!

Pásztor István: – A küzdelemből ma mindenki jelesre vizsgázott, Békésen nagyon sokat ér a döntetlen. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm az egész éves munkát. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki maroknyi szurkolótáborunknak, akik Békésen is mellettünk voltak.

Így felnőtt csapatunk az 5. helyen végzett a bajnokságban. Gratulálunk!

Röviden összefoglalva gyermek csapataink eredményei a hétvégén:
- U12-eseink két győzelmet arattak vasárnap Békési FKC - Szászhalombatta 24-11 (13-5); Békési FKC 19-14 (9-9). Így ők is bejutottak az Gyermekbajnokság 8 csapatos döntőjébe.
- Serdülő csapatunk tegnap két csoport mérkőzést játszott PLER - Békési FKC 20-25; Tatabánya - Békési FKC 27-25. Ma még egy csoport mérkőzés vár a fiúkra és az attól függő keresztmérkőzés. (Facebook oldalunkon az eredményeket, amint tudjuk majd feltüntetjük.)

Részletekkel jövünk hamarosan!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!