Néma demonstráció a testületin


Megjelent: 2015 Május 29. ( Péntek ) 08:31
Módosítva: 2015 Május 29. ( Péntek ) 17:05
Mintegy húsz fő tiltakozott az építményadó ellen csütörtök délután a békési képviselő-testületi ülésen.

A békési MSZP és a Nemzeti Összefogás Békésért Lokálpatrióta Egyesület szervezésében az ügy napirendre vétele mellett demonstráltak a megjelentek.

Mészáros Sándor az egyesület elnöke a testület előtt elmondta, nem az adózás ellen, hanem annak formája, az ingatlanokra történő kivetése ellen tiltakoznak.

Hosszas vita után a képviselők megállapodtak abban, hogy mivel az Szervezeti Működési Szabályzat előírja, a kezdeményezést előzetesen írásban is be kell nyújtani, így Izsó Gábor kezdeményezésére, Szalai László javaslatára a következő testületi ülésen kerül sor annak megtárgyalására.

Izsó Gábor polgármester az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

A Jobboldali Összefogás csapata azon dolgozik a képviselő testületben, hogy Békés minél több uniós forráshoz jusson. Az ellenzék azonban a munka helyett még mindig választási harcot folytat. Az MSZP, kiszorulva a hatalomból, az országban egyedülálló módon a helyi Fidesz csoporton és a Jobbikon keresztül igyekszik akaratát érvényesíteni. Ennek eredménye a testületi ülés munkájának mai megzavarása is. A város gazdasági koncepciójának és adópolitikájának tervezésében a most együtt szavazó MSZP, a helyi Fidesz és a velük együttműködő Jobbik sem vett részt, ehelyett a lakosság félretájékoztatását, az indulatkeltést választották. Rácz Attila, a békési Fidesz csoport elnöke tett egyedül javaslatot az általunk korábban eltörölt kommunális adó újbóli bevezetésére, melyet természetesen nem támogatunk.

Célunk, hogy a békésiek terhei minél kisebb mértékben nőjenek, ezért az építményadóból, a kedvezmények mértékét a beérkező alapadatok alapján határozzuk majd meg. Azért is fontos, hogy a bevallások minél hamarabb beérkezzenek, hogy az embereket személy szerint is tudjuk tájékoztatni erről. Mint azt többször is elmondtuk, Békés, mint minden magyar település számára az elkövetkezendő 4-5 évben létfontosságú az uniós források beérkezése. Az építményadó ehhez nyújt segítséget, mint önerő, így a pályázati ciklus leteltével meg is fogjuk azt szüntetni.

Sajnáljuk, de elfogadjuk, hogy az MSZP-JOBBIK-FIDESZ ellenzéki koalíció mindezt nem mérte fel és tovább küzd a hatalomért. A mi feladatunk a város fejlesztése, munkahelyek teremtése és az elvándorlás csökkentése, ezt vállaltuk és ezért fogunk dolgozni a jövőben is a lakosság és civil szervezeteink aktív támogatásával.

Tételek: 1 - 20 / 93 (5 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!