Autókat törtek fel Békésen péntek hajnalban!


A rendőrség eljárást indított egy fiatalkorú fiú és gyermekkorú társa ellen, akik Békésen három személygépkocsit megpróbáltak feltörni, valamint egy személyautót, egy teherautót kinyitottak és egy nyitott ajtóval parkoló tehergépkocsit beindítottak.

Békés városában 2015. május 28-áról 29-ére virradó éjjel több gépjárművet megrongáltak. Az egyik személygépkocsi tulajdonosa 4 óra 45 perckor tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy Karacs Teréz utcában parkoló autója egyik visszapillantó tükrét letörték és a bal első ajtaját feszegették, de nem tudták kinyitni. A rendőrök a helyszínen és annak környékén azonnal elkezdtek információkat gyűjteni. Eközben a parkolóban több járművet is találtak, amelyekben valaki kárt tett.

A Békési Rendőrkapitányság munkatársai 2015. május 29-én, a bejelentés után 6 órán belül előállítottak egy fiatalkorú fiút, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A tinédzser beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy előző este unokatestvérével a városban kerékpároztak. Eközben egyikük megemlítette, hogy tud egy olyan kisteherautóról, ami általában nyitott ajtóval parkol. Megbeszélték, hogy elindítják és kocsikáznak vele egy kicsit. Beültek a járműbe, a 14 éves fiú beindította és körülbelül kétszáz métert tettek meg vele. Ezt követően kiszálltak a kisteherautóból, majd a fiatalkorú fiú feltört egy személygépkocsit, valamint egy tehergépkocsit, amelyeket szintén megpróbált beindítani, de nem sikerült neki. A járművekből pénzt és szerszámokat tulajdonítottak el. Emellett - a bejelentő autóján kívül - további két személygépkocsi ajtaját is feszegették. A rendőrkapitányság a 14 éves fiú ellen lopás vétség kísérlet, lopás vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!