2 in 1- győzelem a kosarasoknál!


Megjelent: 2015 Május 31. ( Vasárnap ) 17:57
Módosítva: 2015 Május 31. ( Vasárnap ) 20:09
A BSzSK utolsó két mérkőzését rendezték szombaton és vasárnap. A Keleti csoport 5. helyén végezve a rájátszásban az országos 11. helyet szerezték meg a fiúk.

A 24 csapat között ez országosan is a középmezőnyt jelenti. Így igazán büszke lehet a békési gárda, hiszen évtizedek óta ez a legjobb eredmény, amit a kosárlabdasportban elért a városunkat képviselő csapat.

Szombaton késő délután, nagyon meleg csarnokban kezdődött a FALCO II-vel az összecsapás. Teltház volt, de a B-középet Molnár Gábor képviselte az első perctől az utolsóig. Úgy tűnik a szezon utolsó meccsére elfogyott a szufla a GU-ból. Persze ott voltak ők, de inkább a levegősebb helyekről nézték a békési akciókat. A FALCO II fiatal gárda, erősségük leginkább az volt, hogy gyorsak. Sok hibával dobtak, amit mi a labdaszedéssel saját javunkra fordítottunk. Kiemelkedően jól szerepelt Krstic, Koma, Kovács mellett Babut is, akitől olyan befordulós kosarakat láttunk, amit nagy tapssal hálát meg a közönség.

Nagyon nem talált fogást rajtunk az ellenfél, ahol rengeteg cserével játszatta a csapatát a szombathelyi edző. Egyre nagyobb különbséggel, magabiztos győzelmet aratott a BSzSK.

Falco II - Békési SzSK: 70 - 102

(18-30; 15-23; 18-25; 19-24)

Kristic D.: 27/9; Kis G.: 8/6; Solevic N.: 12/6; Kovács B.: 17; Koma D.: 20; Nagy Á.: 6; Dan-Ioan B.: 8; Bere M.: 4;

Zsíros G., Farkas G., Vámos L., Molnár T.

Vasárnap kora délután már kicsit kevesebb szurkoló előtt és még nagyobb hőségben léptek újra pályára a kosarasaink. Az előző naphoz képest jobban indult a FALCO II. Csak a 8. percben sikerült a vezetést átvenni tőlük. Kissé enerváltabb, fáradtabb játékot láthattunk, amibe azért belefért néhány gyönyörűen kivitelezett zsákolás is Koma Dánieltől és Kovács Benedektől. Minden szép akciót meghálált a közönség.

Szombaton a fiataljaink közül Molnár Tamás és Vámos László lépett pályára, vasárnap pedig Molnár Ákos, Nagy Csaba és a felépült Béres Nándor is játékhoz jutott. Így igaziból mindenki a pályáról búcsúztatta a szezont. Sajnos volt egy sérültünk is. Csorba Szabolcs mankóval érkezett a csarnokba. A heti edzés során megsérült a térde. Remélhetőleg hamar felépül!

Ezen a napon is győztes pacsit kaphatott az összes Gladiátor!

Békési SzSK - Falco II: 77 – 67

(22-14; 20-18; 16-21; 19-14)

Krstic D.: 16/3; Kovács B.: 17; Koma D.: 24; Kis G.; Solevic N.;

Zsíros G.: 8/6; Nagy Á.: 1; Molnár Á.: 2; Bere M.: 9;

Nagy Cs., Béres N., Farkas G.

Szép volt Békés! Szép volt BSZsK!

Erdei K.

Fotó: Kohári Döniz (félidőben levegőre mentek ki a fiúk)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!