Újabb versenyeken jártak a békési DAC atlétái.


Május 21-én rendezték meg Békéscsabán a Sport XXI. Alapprogram dél-alföldi régiójának pályaversenyét.

Egy csapat 8 atlétából állt és mindegyikük eredménye számított a végeredménybe.

Mindkét korcsoportban (U11 és U13), a békési versenyzők még 1-2 évvel fiatalabbak ellenfeleiknél, de remekül megállták a helyüket. Mind a két kategóriában hatodikak lettek.

Az U11 közel volt a negyedik helyhez is, távol- és hármasugrásban remekeltek. A csapat összeállítása: Bondár Balázs, Darányi Petra, Fábián Lara, Gólya Réka, Mészáros Zóra, Tarkovács Miléna, Zsibrita Vanda és Simon-Fiala Máté.

Az U13-as csapat összeállítása: Csarnai Ádám, Csatári Gabriella, Tarkovács Olivér, Öreg Mónika, Kiss Réka, Bartyik Viktória, Somlyai Gergő és Vári Boglárka.

Pünkösd hosszú hétvégéjén, három versenyen jártak atlétáink. Szombaton Budapesten, a Paulinyi Jenő emlékversenyen, az Ikarus pályán, Balasi Imre indult 400 méteres gátfutásban. A szuper ligás versenyen, versenyzőnk remek futással (53,62), harmadik helyen ért célba.

Pünkösd vasárnapján, Debrecenben, a Kelet Kupán indultak atlétáink szuper ligás versenyen. Itt Nyeste Ágnes állt rajthoz a 400 méteres gátfutásban. Ági, nagy egyéni csúccsal (1:03,43), negyedik lett. A juniorok között a második helyen végzett. Balasi Imre 400 méteren indult. Az előző napi futás és utazás miatt fáradtan versenyezve 50,46-al a 13. lett a nagyon erős, 37 fős mezőnyben.

Vasárnap, Debrecen mellett Tatabányán is versenyeztek atlétáink. Itt rendeztek egy gyalogló liga versenyt, ahol két fiatal gyaloglóval vettünk részt.

Szilágyi Emma a serdülők 5 kilométeres versenyében egyéni csúccsal lett negyedik (33:20).

Veres Barnabás a nála egy – két évvel idősebbek között gyalogolt, 2 perces egyéni csúcsot (32.36) 5 kilométeren. Hetediként ért célba.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!