Felújították a gyomaendrődi járás foglalkoztatási épületét.


Felújították és kibővítették a Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának épületét

Befejeződött a Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának ingatlan-felújítása.

A munkák során, hideg -és melegburkolás, álmennyezet építése, gyenge -és erősáramú villanyszerelés, klímaszerelés történt, valamint lefestették az épületet is. Az ingatlan akadálymentesített lett, modern informatikai berendezéseket és új bútorokat szereztek be.

A felújítás mellett bővítették is az épületet. Létrejött egy 52 négyzetméteres öninformációs tér, 2 db ügyfélfogadó iroda, csoportos tájékoztató és tárgyaló, TÁMOP iroda, vezető iroda, teakonyha, személyzeti és ügyfél vizesblokkok, akadálymentesített mosdó, valamint egy szerverszoba.

A fejlesztés a TIOP-3.2.1-12/1-2012-0001 azonosítószámú, "Az integrált rendszer kereteinek megteremtése a foglalkoztatási szolgálat infrastruktúrájának fejlesztésével" című kiemelt projekt keretében valósult meg.

A projektgazdák a konzorciumvezető Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a konzorciumi partner Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal. Az 56 munkaügyi kirendeltséget érintő kiemelt projekt megvalósítására összesen hatmilliárd forint európai uniós forrás áll rendelkezésre.

Az Osztály a Járási Hivatallal egy épületben került elhelyezésre, ugyanitt, de jól elkülöníthető területen alakították ki a kormányablakot is.

Az Gyomaendrődi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály felújításának költsége: nettó 29.739.191 Ft (kivitelezés költsége).

A fejlesztés fő céljai:

- az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása az önálló álláskeresést segítő öninformációs rendszerekhez,

- a szolgáltatások minőségében tapasztalható területi különbségek csökkentése a foglalkoztatási osztályokon,

- az ügyféltér növelése,

- a komplex akadálymentesítés az elérési útvonal biztosításával, információs rendszer kialakításával,

- elektronikus eszközök és megoldások beszerzése a tevékenységi kör és az ügyfélforgalom bővüléséből adódó megnövekedett feladatok ellátásához.

A megyében további kettő városban újul meg a foglalkoztatási osztály jelen projekt keretében, Szarvason és Gyulán.

A munkák eredményeként összességében jobb energetikai hatékonysággal rendelkező, modern épület áll rendelkezésre, ahol megújult környezet fogadja a hivatalba betérő állampolgárokat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!