Bajnok a Békési FKC U14-es csapata


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Kecskemét
Mint az előre látható volt, U14-es csapatunk kiharcolta az U14-es Erima Gyermekbajnokság döntőjében a részvételt. Ezáltal az ország legjobb 8 csapata közé került ebben a korosztályban. A döntő megrendezésére Kecskeméten került sor, május 29-31 között.

Pénteken utazott csapatunk a döntő helyszínére, ugyanis délben már mérkőzés várt a fiúkra, még hozzá nem is akárkivel, hanem az ÉLES Kézisuli ellen léptek pályára. Az első játékrészben egy kiélezett 4-3-as félidő után, sorra jöttek békési oldalon a hibák, amit az ellenfél egyből ki is használt és jelentős előnyre tudott szert tenni. Végül 17-11-re kapott ki csapatunk. Nem volt sok idő feldolgozni a vereséget, mert 16 órától ismét mérkőzés várt a gyerekekre, még hozzá a Pler Budapest csapata ellen. Ismét szorosabb első félidőt játszottak a fiúk, még az előző mérkőzés hatására görcsösség látszódott kicsit, majd ezután folyamatosan elkezdték növelni előnyüket, így 23-16-ra sikerült nyerni a pestiek ellen. Szombaton az utolsó csoportmérkőzés várt a csapatra, és az annak eredményétől függő keresztjáték. A Kispályás Műfüves NKft. csapatával szemben egy felszabadult kézilabda meccset játszott a Békés. A félidőben már 11 gólos előnyt tudhattak magukénak a fiúk, végül 26-11-es eredménnyel, csoport másodikként várták a fiúk a keresztjátékban az ellenfelüket.

Aki a "B" csoport első helyezettje lett, a Debrecen. A Békési FKC csapata esélyt sem adva a hajdúságiaknak, már az első játékrészben 6 gólos előnyt tudhatott magáénak. A második félidőben sem tudták letörni a békési szárnyakat, így a fiúk már a döntő szagát érezve meneteltek előre és nyertek 23-15-re. Ezzel a győzelemmel az Országos Döntőn az 1. helyezésért állhatott másnap délután pályára a csapat.

Nem ígérkezett egyszerűnek a mindent eldöntő mérkőzés, ugyanis az ellenfél végül a csoportmérkőzésekről ismert Éles Kézilabdasuli, a Veszprém csapata lett. Egy nagyon kiélezett mérkőzést láthattak a Messzi István Sportcsarnokban a nézők. Az első 10 percben a békésieknél volt az előny 4-2-es állásnál, azonban ezután védekezésben sorra hibákat követtek el a játékosok, amik két perces kiállításokkal büntettek is a játékvezetők. Sajnos volt volt 3-6 volt a pályán, így a félidő végére 3 gólos előnyt magáénak is tudhatott a Veszprém. A szünet után 4 gól is volt a különbség. A 7. perc környékén Papp Bálint edző remek húzással hétméteresnél kapust cserélt, és Borbély meg is fogta a büntetőt. Majd egy remek szériával megfordította az eredményt a békési csapat. Egy remek, egységes csapatjátékot produkáltak a fiúk. Végül 18-15-ös eredménnyel zárult a döntő, így a Békési FKC U14-es korosztályos csapata lett a gyermekbajnokság bajnoka. Szász Bálint békési játékos a döntő legjobb békési játékosa lett.

Éles Kézilabda SE - Békési FKC 17 - 11
Békési FKC - PLER-Buapest 23 - 16
Békési FKC - Kispályás Műfüves NKft. 26 - 11
Békési FKC - Debrecen 23 - 15
Békési FKC - Éles Kézilabda SE 18 - 15

Békési FKC csapat tagjai: Mándy Tibor, Pacsika Márton, Dénes Ádám, Szabó Pál, Major Márk, Szász Bálint, Kecskés Bence, Baranyai Máté, Ásós Miklós, Takács Szabolcs, Vass Erik, Magyar Benedek, Borbély István, Kiss Róbert. Varga Gergely, Hári Botond, Csige Norbert

Papp Bálint (edző): "Nagyon hosszú folyamat van mögöttünk ezzel a korosztállyal. Ezért indultunk külön a serdülő bajnokságban is, hogy az ott szerzett tapasztalatokat feltudjuk használni, úgy gondolom ez sikerült is. Emellett a mindennap edzéseken való részvétel is említésre méltó, ugyanis senkinek nem volt könnyű 6:15 kor megjelenni reggelente az edzéseken. Az Országos Döntő előtt is tudatosan felépített edzés sorozattal készültünk, ami meg is látszódott a fiúkon, hogy mérkőzésről mérkőzésre egyre több egyéni teljesítmény jött elő, ami végül egy kiváló csapatjátékot épített fel. Az Éles elleni első mérkőzésen nem voltunk ott a meccsen sajnos, az után következő pár óra a Pler elleni meccsig mindent eldöntő volt. Ha ott nem tudom felhúzni a fiúkat, akkor onnan nem lett volna esélyünk ilyen szereplésre. Először nagy akarással, görcsösen, majd a második játékrészben már felszabadultak a fiúk is. A Hajdúnánás ellen lehetőséget tudtam adni mindenkinek, amit ki is használtak a játékosok. A keresztjátékban a Debrecent ismertük, felkészülési meccseket játszottunk, így tudtuk mire számíthatunk, amit megbeszéltünk megcsináltak a fiúk. A döntőben jól kezdtünk, majd a védekezési hibáink miatt fordított a Veszprém. Azonban nem adta fel a csapat 4 gólos hátránynál se. Az utolsó 12 percet sikerült 8-2-re megnyernünk. Ebben a 12 percben olyan játékot láthattunk a fiúktól, mint egy igazi csapat, akik akadályt nem ismerve mennek az első hely felé és végül sikerült. Maximálisan megérdemelten győzni tudtunk 18-15-re. Példamutatóan egységes a társaság, akik egymásért harcolva jutottak el idáig és nyerték meg a döntőt. Köszönjük a segítséget a Szülőknek! Gratulálok Mindenkinek, nagyon büszke vagyok a társaságra!

Gratulálunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!