BFKC sikerek az Orosháza Cup-on


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Orosháza
Negyedik alkalommal adott otthont Orosháza június első hétvégéjén az Orosháza Cup nemzetközi utánpótlás kézilabdatornának. Péntektől vasárnapig pattogott a labda, fiúk és lányok több korcsoportban, több helyszínen versengtek a legjobbaknak járó elismerésekért. A Békési FKC két csapattal nevezett a tornára. Még hozzá az U7-es és U8-as korosztállyal.

Az U7-eseknek még ez egy teljesen új közeg volt, azonban mindennek ellenére ügyesen megoldották a feladatot. A kezdeti megilletődöttség is, alább hagyott, ami az eredményből is látszik, ugyanis a második helyen zárták a tornát.

Az U8-asok már rutinosabbak, mivel ők szerepeltek U9-es tornákon, és a kisiskolás bajnokságban. A legnagyobb csapatát a helyiek ellen is sikerült megnyerni, így végül az eredményhirdetésen a dobogó első fokára állhatott a csapat.

A rendezvénytér adott otthont vasárnap délután, ahol átvehették érmeiket, okleveleiket a legjobbak Orosháza polgármesterétől, Dávid Zoltántól. Méltó szezonzáró volt a háromnapos rendezvény, ahol tapasztalatokat szerezhettek a tehetséges gyerekek, felmérhették, hol tartanak jelenleg a munkában, és megmutatták, a kemény edzések nem voltak hiábavalók.

Különdíjasok:
U7-es korosztályban Kádas Viktor,
U8-as korosztályban Vizsnyiczai Marcell.

- Ez volt az első kupánk ezzel a korosztállyal, a csapatból csak 2 gyerek volt eddig ilyen tornán, akik meghatározó teljesítményt nyújtottak, a többieken látszódott a megilletődöttség, soha nem játszottak ilyen hangulatba, ennyi szülő előtt, de a végére ezt a félelmet kezdték levetkőzni. Úgy gondolom, ezekhez a tornákon szereplésekhez lassan hozzá szokna majd. Mindenki nagyon ügyes volt, úgy emlékszem mindenkinek sikerült gólt is lőnie, külön gratulálok Kádas Viktornak, aki a legjobb mezőnyjátékos lett ebbe a korosztályba, ezzel a kupával zártuk az évet, ezen az úton halladunk tovább majd a nyári szünet után. – mondta Tar Bence, az U7-es csapat edzője.

- Sikerült a tornát eredményesen zárnunk. Itt ütközött ki évvégén, hogy mekkora hasznára volt a gyerekeknek az, hogy U9-es korosztályban is játszottak és mennyivel több, tapasztalattal rendelkeznek. Nagyon ügyesek voltak a fiúk, úgy gondolom sikerült ezzel a tornával mindkét korosztállyal méltón zárni ezt az évet. Gratulálok mindkét különdíjasunknak! – értékelt Gazsó György edző.

Gratulálunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!