Szarvasi kirándulás


A Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat az idei évben a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 5-8. osztályos tanulóit vitte el egy kirándulásra a Szarvasi Arborétumba.

A gyerekek nagy izgalommal várták a kirándulást, mert az Arborétum megtekintése után a Mini Magyarország kiállítást is megnéztük.

Az Arborétumot tárlatvezető segítségével tekintettük meg, aki alapos tájékoztatást adott a különböző növényekről. Egész nap gyönyörködhettünk a nyári táj színes kavalkádjában.

A kirándulás csúcspontja a hajókirándulás volt, amelynek az útvonala az Arborétum külső részének megtekintése és a város nevezetességeinek megismerése (Nagy Magyarország közepe, az Arborétum alapító grófjának kastélya, Tószínház) volt.

A hajókirándulásnak egy különleges élménye adatott meg pár gyereknek, akik hajóskapitányi sapkát kaptak a fejükre és kormányozhatták a sétahajót.

A kirándulás ideje alatt Feledi János a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke tájékoztatást adott a megyénkben élő szlovákság munkájáról, életéről és létszámbeli megoszlásáról.

A kiránduló gyerekeket elkísérte Feledi János és Jankus Ferenc a Békési Szlovákok Egyesülete elnöke.

Reméljük, hogy a jövőben is lesz még lehetőségünk ilyen kirándulások szervezésére.

Feledi János
Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Tételek: 1 - 20 / 38 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!