Újabb Világbajnok a Surman Box Clubnál


Rácz József a Surman Box Club tanítványa a Németországi Berlinből hozta el az Junior Világbajnoki címet!

2015.06.12.-én a németországi Berlinben egy nagyszabású profi ökölvívó gálát rendeztek, amelyen egyesületünkből Rácz József vett részt!

A gála érdekessége, hogy 10 mérkőzést rendeztek és ebből 6 címmérkőzés volt. Öt, a GBC (Global Boxing Council) szervezet égisze alatt, míg egy esetben az IBO (International Boxing Organization) szervezetnél. A mérkőzéseket egy autó szervizben rendezték, amely egy különleges jó hangulatot varázsolt az eseménynek. Rácz a GBC félnehézsúlyú Junior Világbajnoki címéért lépett szorítóba. Ellenfele az örmény származású Misha Manukyan volt. A papírforma alapján az Örmény-német esélyesebb volt, de a 10 menet alatt Jóska rá cáfolt erre.

A mérkőzés előtt Józsival megbeszéltük a taktikát, amit remekül be tartott. Már az első menetekben látszott, hogy ez az ellenfél nagyon jól fekszik neki! Ellenfelünk fizikai fölényben volt, mivel versenyzőnk valójában nagyközépsúlyú versenyző és ez a mérkőzés egy kategóriával feljebb félnehézben került megrendezésre. Az első menetektől ellenfelünk nagy erővel támadott és látszólag hamar be akarta fejezni a mérkőzést. Versenyzőnk nagyon jól kivitelezte a leforgásokat és így ellenfele nagyrészt a "levegőt csépelte" és a visszatámadásokkal nagyon szép kombinációkat vitt be ellenfelének. A 10 menetből megítélésem szerint 2 maximum 3 menetet lehetett oda adni Manukyannak, és végig éreztük a fölényünket. Ennek ellenére 2:1 arányú győzelemmel zártuk a viadalt, de ennek is nagyon örültünk, hiszen külföldön tudtunk győzedelmeskedni, ami önmagában nagy szó!

Nagyon meg voltam elégedve Jóska hozzá állásával. Végig fegyelmezetten hajtotta végre a kérésemet, akkor is, amikor látszott rajta, hogy fárad, de mindig tudott a megfelelő időben erőt venni magán és véghez vinni a kért taktikát.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!