Békési család sikere az országos döntőn


Negyedik lett a békési Szabó család a „Közlekedik a család” vetélkedőn.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén negyedik alkalommal hirdette meg a "Közlekedik a család" vetélkedőt. A megyei és a fővárosi fordulókon legjobban szerepelt versenyzők 2015. június 21-én Mogyoródon, a Hungaroringen mérték össze tudásukat.

Békés megyét a békési Szabó család képviselte, akik hetekig lelkiismeretesen készültek a megmérettetésre. A családfő kamionsofőr, így sokat tudott segíteni feleségének és két fiának abban, hogy a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat a lehető legpontosabban megtanulják, elsajátítsák. A KRESZ tesztet a család együtt töltötte ki, majd következtek a gyakorlati feladatok. Az autós és kerékpáros ügyességi pályák teljesítése mellett elsősegélyt is kellett nyújtaniuk. Emellett számos játékos feladatban vettek részt, amelyek alaposan próbára tették a versenyzők tudását, gyorsaságát.

Az országos döntőt a Baranya megyei Nagy család nyerte. Második lett a Somogy megyei Böröczi család, a harmadik helyen pedig a Győr-Moson-Sopron megyei Michl család végzett. A dobogóról nem sokkal maradt le a békési Szabó család. Végig jókedvvel, lendületesen versenyeztek és a negyedik legjobb eredményt érték el. Teljesítményükért üzemanyag utalványt, egy üdülésen való részvételi lehetőséget és ajándékcsomagot kaptak a szervezőktől. A Szabó családnak dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti főigazgató, országos rendőrfőkapitány-helyettes, valamint dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke is gratulált.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!