Új vezetés és új szemlélet a városgondnokság élén!


2015. július 1-től Szász Istvánné vezeti az intézményt, aki az alapításkor tért haza ide Békéscsabáról, ez év február 1-től megbízott igazgatóként irányította azt. Előtte pedig gazdasági vezetőként dolgozott az intézménynél.

Békés Város Önkormányzatának több intézménye is van, ezek között az egyik legfiatalabb a 2013. július 1-jén felállított Békési Városgondnokság.

Az igazgató elmondta: 53 fő dolgozik a Városgondnokságnál. A képviselő-testület két státuszt hozott létre július 1-től: az egyik a portási állás a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában, a másik pedig a lakói kapcsolattartó és gondnok állása. Az intézmény nagyon szerteágazó feladatokat végez, így az önkormányzati lakásokkal való gazdálkodás, a fűtésszolgáltatás, az iskolaüzemeltetés, a karbantartás, valamint 2 főzőkonyha, illetve 2 tálalókonyha üzemeltetése is az ő feladatuk. Vezetői programjában azt fogalmazta meg, hogy a lakásgazdálkodás terén a napi kapcsolattartást kell megoldani a bérlőkkel, a problémákat kiemelten kell kezelni, egyúttal partneri viszonyra törekszik mindenkivel. Csökkenteni akarja a bérleti díjhátralékokat, és szeretné, ha minél kevesebb bérlőt kellene kilakoltatni. Egyúttal szeretné azt is megvalósítani, hogy a bérlők is tiszta lakókörnyezet kialakítására törekednének. Az Önkormányzatnak visszaadott lakásokat úgy szeretné visszavenni, ahogy annak idején átadásra került, vagyis nem "lelakottan".

A konyhaüzemeltetés terén az új EMMI - rendeletnek megfelelő működés a cél, valamint az, hogy minél változatosabb étrendet, valamint diétás étkeztetést is biztosítsanak a gyerekeknek. Tervében szerepel, hogy az egyik főzőkonyhát is felújítassa, ami a korszerű igényeknek megfelelne.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a lakói kapcsolattartó és gondnok napi kapcsolatban van a lakókkal, főleg azokban a tömbökben, ahol 100%-os önkormányzati tulajdonban vannak a lakások. Az önkormányzati lakásokban házirend lesz, amit be kell tartani. A városgondnokság nem tervezi a lakbéremelést.

Mucsi András, az Ügyrendi, Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke elmondta: számára fontos a lakásügy "helyes kezelése". Ezért is kezdeményezte a "problémás" lakók lakásaiban az előre töltős villany- és gázórák felszerelését. Az együttélés szabályait mindenkinek be kell tartani. Az önkormányzati bérlakás adható, nem jár, ahogy sokan tévesen gondolják, így nem azt veszik figyelembe, hogy ki milyen régen adta be a lakásigénylését. Az kap bérlakást, akinek a jövedelmi viszonyai elérnek egy jogszabályban meghatározott szintet, tiszta környezetből érkezik és hajlandó rendben tartani az általa használt, de nem az ő tulajdonában levő lakást.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!