KORTÁRS SEGÍTŐ TÁBOR


A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ Békés Város Önkormányzatával és a dr. Hepp Ferenc Általános Iskolával konzorciumban 2015. június 15 és június 19. között Kortárssegítő tábort valósított meg Békés- Dánfokon 15 fiatal részére.

A Kortárssegítő Tábor célja volt olyan közösség- és egészségfejlesztési módszer kialakítása a fiatalok körében, akik a helyi értékrenddel, szokásokkal, kultúrával adaptív identitástudatot legyenek képesek kialakítani. További célja volt, hogy a képzést követően a Kortárssegítő a fiatal közösségben árnyalja a világról kialakuló képet, eligazítsanak és közbenjárjanak a problémák megoldásában, elősegítsék a pihenést és az alternatív regenerálódási lehetőségeket, biztosítsák az információihoz való hozzájutást (új információs csatornákat nyissanak meg), referencia és kontrollcsoportként funkcionáljanak, fokozzák az érzelmi teherbírást és erősítsék az identitástudatot.

Az egy hét alatt szakpszichológus, jogász, drogpreventor, addiktológus, pszichiáter készítette fel a fiatalokat a témában.

A visszajelzések alapján utánkövetési szükségletre reagáltak a helyi szervezetek, hivatalok, melynek kora őszi folytatását tervezik.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!