Békési Csapó rétesek a Sziget Fesztiválon!


Európa legnagyobb szabadtéri fesztiválján a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége, és az eredeti magyar gulyásleves is megjelenik.Desszertnek a békési Csapó rétest kínálják!

Erről nyilatkozott a Sziget Fesztivál Hungarikum Falujában Prohászka Béla, az MNHSZ alelnöke.

A Venesz-díjas mesterszakács a Hungarikum Falu kínálatából kiemelte a magyar gulyáslevest, ami üstházban, szürkemarhából készül magyar zöldségekkel, magyar fűszerpaprikával, és amelyet természetesen meg is kóstolhattak Sziget Fesztivál 1. napján a Hungarikum Faluba látogató érdeklődők. "A statisztika azt mutatja, hogy 95 százalékban külföldi fiatalok vesznek részt a rendezvényen, ezért ez a bemutatkozási, kóstoltatási lehetőség példaértékű az MNHSZ számára" - véli Prohászka Béla. Az eredeti magyar gulyásleves szürkemarhából készül magyar zöldségekkel, magyar fűszerpaprikával Fontos tehát, hogy egy ilyen fesztiválon meg tudjuk mutatni gasztronómiai értékeinket. Az eredeti magyar gulyásleves mellett a Hungarikum Faluban megtekinthető és megkóstolható a csabai sütnivaló kolbász és debreceni kolbász ízelítő is, a desszertek közül pedig a békési Csapó-féle rétes: meggyes, almás, túrós, mákos. A helyszínen frissen készült ételek mellett olyan különlegességek is megjelennek az MNHSZ kínálatában, mint például a szürkemarhából készült snack, de szívesen fogadták a vendégek a tálcán kínált paprikás szalámit is - tette hozzá a mesterszakács.

A Venesz-díjas mesterszakács a Hungarikum Falu kínálatából kiemelte a magyar gulyáslevest, ami üstházban, szürkemarhából készül magyar zöldségekkel, magyar fűszerpaprikával, és amelyet természetesen meg is kóstolhattak Sziget Fesztivál 1. napján a Hungarikum Faluba látogató érdeklődők. "A statisztika azt mutatja, hogy 95 százalékban külföldi fiatalok vesznek részt a rendezvényen, ezért ez a bemutatkozási, kóstoltatási lehetőség példaértékű az MNHSZ számára" - véli Prohászka Béla.

Az eredeti magyar gulyásleves szürkemarhából készül magyar zöldségekkel, magyar fűszerpaprikával

Fontos tehát, hogy egy ilyen fesztiválon meg tudjuk mutatni gasztronómiai értékeinket. Az eredeti magyar gulyásleves mellett a Hungarikum Faluban megtekinthető és megkóstolható a csabai sütnivaló kolbász és debreceni kolbász ízelítő is, a desszertek közül pedig a békési Csapó-féle rétes: meggyes, almás, túrós, mákos.

A helyszínen frissen készült ételek mellett olyan különlegességek is megjelennek az MNHSZ kínálatában, mint például a szürkemarhából készült snack, de szívesen fogadták a vendégek a tálcán kínált paprikás szalámit is - tette hozzá a mesterszakács.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!