Első, harmadik és ötödik hely a Mátra kupán


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Gyöngyös
A Békési FKC utánpótlás csapatai idén is részt vettek a Mátra Kupán, Gyöngyösön. Három csapattal utazott pénteken a Békés, délután már mérkőzés várt a fiatalokra.

A legfiatalabbak az U10-es korosztályban indultak, Gazsó György edző vezetésével. Akik remekül vették az akadályokat, vasárnap a 3. helyen zárt a csapat. Kapusunk, Nagy Gáspár László a korosztály legjobb kapusa lett.
- Nagyon jól telt a hétvége, egy színvonalas tornán vehettünk részt. Két erősebb csapat volt, a Pler és a Salgótarján, akiket sajnos nem tudtunk legyőzni, de szépen küzdöttek a fiúk. Dicséret illeti a csapatot, illetve kapusunkat. Emellett Beinschóth Ervin, Kádas Bálint és Gazsó Péter végig azt a teljesítményt nyújtották, ami elvárható volt. Viszont kellett volna még egy kis plusz a többiektől is, és akkor biztos vagyok benne előrébb végeztünk volna. Örültem, hogy minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni a mérkőzések alatt. Dolgozunk tovább, szeptember végén kezdődik az Erima bajnokság.- mondta Gazsó György edző.

Az U14-es korosztályban a Békés Drén KC II-es serdülő csapata indult Döge Sándor edző vezetésével. Három csoportban történtek a mérkőzések, ahol sikeresen megverték a fiúk a Honvéd és a Csanádi Budapest csapatát, viszont mivel az FTC-től kikaptak, így csoport másodikként mehettek tovább helyosztót játszani. A 4.-6. hely eldöntése három csapat között történt. Szombat este már a Pler elleni meccs helyosztó mérkőzés volt, amit megnyertek a fiúk. Viszont vasárnap a helyi Gyöngyös ellen már sajnos nem sikerült győzni a fiúknak, így végül az 5. helyen zárta a tornát a csapat. U14-es korosztályban is került ki békési díjazott a tornán, még hozzá a korosztály legjobb játékosa Ásós Miklós lett.

A 2000-es korosztályos csapat az 1999-es születésűek között indultak. Két csoportban történtek a mérkőzések. Pénteken az Ózddal kezdte a tornát a Békés egy magas színvonalú, közönségszórakoztató mérkőzésen 37-13-ra nyertek. Szombaton a Honvéd csapata ellen ismét nagyarányú győzelmet tudtak aratni a fiúk 31-15-re. Az utolsó csoportmérkőzés volt a mindent eldöntő az Óbuda csapata ellen, akik szintén két győzelemmel rendelkeztek ekkor. Fizikálisan erősebbek voltak az ellenfél játékosai, azonban Szász, Kecskés átlövő páros 10-10 góljával 29-21-re nyert a Békés.
Így csoport elsőként vasárnap a Békéscsaba csapatával játszottak a fiúk, amit megnyertek és egyenesen bejátszották magukat az idősebb korosztályban a döntőbe. A Dunakanyar csapata ellen jól kezdték a fiúk a meccset, viszont Szász gyors góljai után, őt szoros emberfogással próbálták kivenni a játékból, azonban Kecskés és Dénes kreatív, gyors játékkal szétszedte az ellenfél védelmét. Végül 3 gól különbséggel megnyerte a tornát a Békési FKC. Szász Bálint játékosunkat pedig a korosztály legjobb játékosának választották.

- Maximálisan elégedett vagyok csapatom hozzáállásával, voltak mérkőzések ahol mindenkinek tudtam kellő lehetőséget adni, amivel éltek is a játékosaim. Sikerült az elvárt dinamikában és a megbeszéltek szerint játszani a fiúknak, az eredmény mellett dicsérendő a mutatott játék is. Úgy indultunk el ebben magasabb korosztályban a tornán, hogy a mutatott játék érdekel, azonban ahogy meccsről meccsre eredményesebbek voltunk, végül a keresztjátékban és a döntőben találtuk magunkat az egy évvel idősebbek között. Kiemelendő a csapat egység, mind pályán kívül és belül. Végig sikerült egy kiegyensúlyozott teljesítményt hozni a fiúknak, a keresztjáték volt egy kicsit döcögősebb, amolyan vasárnap reggeli mérkőzés. A védekezésben a Magyar és Vass megállító faultjainak száma és az a tűz amivel védekeztek, illetve kapusaink jó teljesítménye óriási stabilitást adott a mérkőzéseknek. Gratulálok a csapatnak, természetesen nem állunk meg, dolgozunk tovább, rengeteg kemény, izgalmas mérkőzés vár a szezonban a csapatra. - mondta Papp Bálint.

Mátra kupa bajnok csapata: Takács Sz., Borbély I., Pankotai B., Vass E., Baranyai M., Ötvös T., Kecskés B., Mohácsi B., Kiss R., Kiss S., Pacsika M., Szász B., Dénes Á., Magyar B., Mándy T., Pap I.

Gratulálunk a csapatoknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!