Rejtett gyulladás van bennem, honnan tudhatom?


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

A rejtett, krónikus gyulladások hosszabb idő alatt alakulnak ki és nincsenek látványos tünetei, viszont folyamatosan roncsolják, pusztítják a sejtjeinket, és számos súlyos betegségért felelősek, mint pl. a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri problémák, az ízületi betegségek vagy a hajhullás, sőt bizonyos tanulmányok a magas várnyomás mögött is ezt sejtik.

A rejtett, krónikus gyulladást, szinte csak vérvizsgálattal lehet megállapítani. Van azonban néhány olyan tünet, probléma amikor a rejtett krónikus gyulladást is számításba venni.

A depresszió, hangulati zavarok, tartós érzelmi-kapcsolati konfliktus mind oka lehet egy rejtett, krónikus gyulladás kialakulásának. Például azoknál a szívbetegeknél, akik depresszióban is szenvednek, sokkal több gyulladásra utaló vegyület van a vérben, mint azoknak, akik nem depressziósak.

Az állandó hasfájás, gyomorproblémák, magas gyomorsavszint, hasmenés vagy éppen székrekedés, a hasi görcsök és a puffadás mind arra utalhatnak, hogy valami nagyon nincs rendben az emésztőrendszerünkkel. Az elsavasodott szervezetben, folyamatosak a rejtett gyulladások, ami erősen érinti a veséket, az erek falát, az összes belső szervünket, a bélrendszert, mindezek pedig az egész szervezetünkre, az életminőségünkre kihatnak.

Az állandó fáradékonyság is jóval többre utalhat, mint arra, hogy túlhajtottuk magunkat. Ha még akkor is fáradtak, kimerültek vagyunk ha egyébként eleget (legalább 7 órát) aludtunk, elég folyadékot ittunk és kiegyensúlyozottan táplálkoztunk, akkor a krónikus gyulladás is meghúzódhat a fáradtság hátterében.

Szóval figyeljük magunkat és hallgassunk Hippokratész szavaira!

“Ha beteg vagy, változtasd meg az ételeidet!

Ha még mindig beteg vagy, változtasd meg az életedet!

Ha ezután is beteg maradtál, menj el orvoshoz!"

Jó egészséget kívánok!

Dr. Jeszenszky Attila Jeszenszky

szakgyógyszerész

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika

És már Mezőberényben is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!