Kedvező döntés esetén újabb fejlesztések a Békési Fürdőben!


— erősítette meg Izsó Gábor polgármester. Mint elmondta, a kormány határozata alapján a békési önkormányzat a „Helyi költségvetési szervek tulajdonában álló uszodák technológiai hő– és villamosenergia igényének kielégítése megújuló energiaforrások alkalmazásával” kiemelt felhívás alapján jogosult pályázatot benyújtani.

A támogatás mértéke 80 százalék, a pályázat összköltsége 190 millió 500 ezer forint. A beruházás során napelemes rendszert telepítenek az elektromos költségek csökkentésére, illetve az uszoda technológiai hő szükségletét hőszivattyúkkal elégítik ki. Mindezeknek köszönhetően a város jelentős energia-megtakarítást érhet el.

A polgármester hangsúlyozta, egy évekkel ezelőtt elkezdett folyamat újabb fontos állomását jelentheti, ha szakmai anyagukat támogatják. A településvezető emlékeztetett arra, hogy az uszoda építése, a fürdő fejlesztése, a kültéri gyógymedencék építése, a gőzkabin kialakítása valósult meg az elmúlt években.

— Természetesen újabb attrakciókat is tervezünk. Az energetikai beruházás pedig az üzemeltetés hatékonyságát segítené nagyban — fogalmazott Izsó Gábor.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!