Békési győzelem az első fordulóban


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Itthon nyert csapatunk a bajnokság első fordulójában a Mol-Pick Szeged U23-as csapata ellen.

Hazai találattal kezdődött a mérkőzés, amire egyből jött is a válasz a túl oldalról. Mondhatni végig fej-fej mellett dobálták a gólokat. Mindkét oldalon rengeteg technikai hibát ejtettek a csapatok, ezt kihasználva tudtak felváltva 1-2 gólos előnyt szerezni. A 27. percben még 9-11-re a szegedieknél volt az előny, azonban a félidő végére már a Békés vezetett 12-11-re. Jót tett a szünet a Békésnek, az első félidei védekezést sikerült feljavítani, amiből könnyű gólokat sikerült szerezni, így a 42. percben már 19-11 volt az állás. A félidő közepére felébredt a fiatal szegedi gárda és kiegyenlítődött a játék, azonban szépen megtartotta csapatunk a megszerzett előnyét és nyert végül 26-20-ra.

Békés Drén KC–MOL-Pick Szeged U23 26–20 (12–11)

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 240 néző. Vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási.
Békés: DOMOKOS D. – KOPCSÁK 1, Kovács A. 4, Cifra 4 (2), Polgár T. 1, Fedor 2, GAZSÓ 1. Csere: VIKOR, Styop (kapusok), Horvácki 2, HERCZEG 7, Kánya 3, Horváth D. 1, Felföldi, Domokos I., Szőnyi. Edző: Kádas László.
A Szeged legjobb góldobója: Mezei 7 (4).
Kiállítások: 16, ill. 10 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

Kádas László: – Stabil védekezéssel, a második félidőben elbizonytalanítottuk a rendkívül jó erőkből álló Szegedet, és így magabiztosan nyertünk. Köszönjük a közönségünk biztatását.

Gratulálunk, következő fordulóban szeptember 18.-án Székácsra látogatnak majd csapataink!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!