Jelesre vizsgázott a békési junior csapat


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Mint arról már többször beszámoltunk, idén az utánpótlás csapatok teljesen más versenyeztetési koncepcióval vágtak neki a bajnokságoknak. A 2000.-es születésű csapatunk tavaly megnyerte az U14-es országos bajnokságot. Idén serdülő bajnokságban is szerepelnek, illetve a junior bajnokságban is ők képviselik egyesületünket. Így idősebbek között gyűjthetnek tapasztalatot a fiatalok.

Hétvégén sor került az NBI/B-s bajnokság első fordulójára. Papp Bálint csapata félve várta a találkozót, ez volt az első megpróbáltatás a szezonban az idősebbek között. A Mol-Pick Szeged U23-as csapatát fogadták a fiúk hazai közönség előtt. A mérkőzés első felében megilletődöttség látszódott a csapaton, amit az eredmény is mutatott, 1-2 gólos előny volt folyamatosan a tiszapartiaknál. A félidő felénél 6-8-ra vezettek a szegediek, amit a hirtelen feljavult békésiek két perc alatt a maguk javára fordítottak 10-8-ra. Ekkor a vendégek edzője időt kért, azonban nem sikerült feltartóztatni a lelkes hazaiakat, akik a 30. perc végén 15-12-re vezettek. A második félidőben remekül folytatta a békési csapat a játékot, a 12. percben 20-13 volt már az eredmény. Remek védekezéssel, Szász és Kecskés remek góljaival tartani tudta előnyét a csapat, míg végül nyertek 27-22-re.

Békés-Drén KC - MOL-Pick Szeged U23 27 - 22 (15-12)

Békés: Takács Sz., Pankotai B., Ásós M., Ötvös T., Pacsika M., Dénes Á. 1, Kiss R. 2, Kecskés B. 8, Szász B. 10, Kiss S., Vass E. 1, Magyar B. 3, Hári B., Mohácsi B. 2, Dékány P., Bock M.

Szeged legjobb dobói: Csernay R. 4, Fodor Zs. 4.

Papp Bálint (edző): Maximálisan örülök a győzelemnek, igazi csapat munka volt. Az elején nem hittük el, hogy van esélyünk, de szépen lassan belerázódtunk, felvettük a mérkőzés ritmusát. Innentől kezdve a mi kezünkben volt az irányítás. Komoly csapatot sikerült legyőznünk és győzelemmel kezdeni az új bajnoki évet. Köszönjük a lelkes szurkolást, egy ilyen fiatal csapatnak ez nagyon sokat jelent. Gratulálok a csapatnak!

Gratulálunk a csapatnak! Példamutató volt a lelkes Szülők, Kézilabdabarátok szurkolása már a junior mérkőzésen is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!