Magyar kupa győzelem Makón


NBI/B-s bajnokság mellett idén is szerepel csapatunk a Magyar Kupában is. Az első fordulóban az NBII-es Makó volt a fiúk ellenfele. Szeptember 15.-én 18 órától lépett pályára a hagymavárosban csapatunk.

Békési oldalról tekintve eléggé nyögvenyelősen kezdődött a mérkőzés, a 10. percben 7-4-re vezettek a hazaiak. Nem igazán találta a helyét csapatunk, az első félidőben nem is sikerült döntetlennél közelebb kerülni a hazaiakhoz. A félidő végén is két gólos előnyt tudhattak magukénak a makóiak. A második játékrész elején már kezdett a békési csapat az elvártakat hozni, és a 10.percben sikerült kiegyenlíteni 20-20-as eredmény mellett. Ezután sikerült kihozni a játékból azt a különbséget ami meg van a két csapat között, végül 27-37-re nyertek a fiúk és jutottak tovább a Magyar Kupa második fordulójába.

Contitech Makói KC - Békés-Drén CK 27 - 37 (15-13)

Békés: Domokos D., Styop M., Vikor F., Kopcsák J. 1, Kovács A. 5, Horvácki M. 2, Herczegh J. 3, Kánya L. 5, Cifra T. 9, Felföldi G., Polgár T., Fedor B. 7, Szőnyi P. 1, Brezowszki P., Domokos I. 2, Gazsó P. 3.

Makó legjobb dobói: Papp K. 9, Bagdi B. 7.

Kádas László (edző): - A jó erőkből álló NBII-es Makó ellen magabiztosan nyertünk. Több változatot is gyakoroltunk így, a mérkőzés jól szolgálta felkészülésünket.

Hétvégén szeptember 19.-én a Székács Törökszentmiklós csapata ellen játszanak majd bajnoki mérkőzést a fiúk idegenben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!