Három püspök részvételével lesz református találkozó Békésen


Forrás: Békési Reformátusok
Helyszin: Református templom
Október 3-án közel ezer embert várnak Békésre a Trianon előtti Békés-Bánáti Református Egyházmegye utódmegyéinek harmadik találkozójára.

A nagyszabású rendezvényre a Magyarország területén lévő békési és csongrádi, a szerbiai bánáti és a romániai aradi és temesvári református egyházmegyék gyülekezetei érkeznek.

Két éve Makón, egy éve Temesváron találkoztak a reformátusok, akik így élik meg a szétszakítottságban a református egységet. Mint ismert, 2009-ben Debrecenben jogilag is újra létrejött az egységes Magyar Református Egyház, amelynek az érintett egyházmegyék anyaegyházai is tagjai lettek.

A rendezvényen megjelenik az öt egyházmegye esperese mellett dr. Fekete Károly (Tiszántúl), Halász Béla (Szerbia) és Csűry István (Románia-Királyhágómellék) püspök is. Ők igei szolgálattal vesznek részt az alkalmon. A program 10 órakor kezdődik a békési református templomban, a nyitó áhítatot a szerbiai magyar püspök végzi.

Ezt követően bemutatkoznak az egyházmegyék, majd reformáció korabeli énekekből zenés műsort ad Dinnyés József előadóművész. Az ebédszünet után zenés-verses műsor és úrvacsorai istentisztelet lesz a templomban, ahol dr. Fekete Károly hirdeti Isten Igéjét. Az istentiszteletet az összevont kórus szolgálata színesíti. A tapasztalatok alapján különösen felemelőnek ígérkezik a közös úrvacsora. A nap folyamán lehetőség lesz a Kontrasztkiállítás megtekintésére is a Békési Galériában.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!