A hajnali kelés, a perzselés fényei, majd a disznó bontása, a kedvenc étkek készítése, és persze közben a kóstolás lehetősége is ott tartotta őket. A diák kolbászgyúrás megrendezésével célunk a kolbászkészítés hagyományának népszerűsítése, gondozása, és továbbadása.
Vezérelvünk a hagyományok ápolása, megőrzése és továbbadása a fiatal nemzedéknek. Fontosnak tartjuk, az ifjúság bevonását, számukra a hagyományok átadását, egyben közösségteremtő alkalmat biztosítva az idősebbek és a fiatalok együtt munkálkodására, helyszínt és lehetőséget nyújtunk a mai rohanó világban a közös időtöltésre. Az idei évben Békéscsaba Önkormányzatának támogatásával tudunk mintegy 250 csapat számára ingyenes lehetőséget biztosítani, hogy megtanulják és megszeressék a kolbászkészítés folyamatát, ezzel továbbörökítve a város és a térség évszázados szokásait és különlegességeit.
Töltsük együtt a diák kolbászgyúró versenyen október 22-én csütörtökön 10:00 órától a Mokry Sámuel nagysátorban!
(X) Reklám