Hozzávalók:
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rádobjuk a karikázott vöröshagymát. Ha üvegesre dinsztelődött, hozzátesszük a kimagozott, karikára vágott paprikát, a szeletelt fokhagymát és a paradicsomot. Aki nem szereti a felkunkorodó paradicsom héját, az hámozhatja is, de szerintem nem kell. Mehet hozzá egy csapott kiskanálnyi pirospaprika, bors. Sózni egyelőre nem kell, mert a szalonna és a kolbász is sós, fűszeres. Néhány perc után tegyük hozzá a karikázott kolbászt, rotyogtassuk még három percig. Turbózhatjuk tojással, de úgy az igazi, ha kicsit megszórjuk petrezselyemmel, és friss fehérkenyérrel esszük.
Rákóczi Feri és Főzős Ádi kolbászos lecsó készítését a Youtube Ebédszünet csatornáján is megtekinthetitek
(X) Reklám