Kertész Dániel a ZTE csapatából érkezett Békésre


„Kertész Dániel személyében azonban minőségi igazolásuk volt a nyáron, az ő játéka sokat dobhat a gárdán és ritmust adhat az egész csapatnak.”

A keleti csoportban immár a második szezonját kezdi október 4-én a BSzSK az NBI/B-ben. Budafok otthonába utazik a felnőtt férfi csapatunk. Az új igazolásokkal egy kosárlabdáról szóló weboldal is beszámolt:
"Kertész Dániel személyében azonban minőségi igazolásuk volt a nyáron, az ő játéka sokat dobhat a gárdán és ritmust adhat az egész csapatnak."
A kezdő5.hu oldalon megjelenő szezon előtti latolgatásból kiindulva izgalmas lehet megismerni az új igazolású irányítónkat: Kertész Dánielt. Nem volt zökkenőmentes Daninak első pár hét: előbb egy helyi vírus gyűrte le, majd egy meccs közben elharapta a nyelvét… Ám ettől függetlenül most jót beszélgettünk.

- Mikortól kezdtél kosarazni ?
Gyermekkoromban rengeteget jártam focizni, mint általában a fiúk nagy többsége, aztán egyszer a szüleim levittek egy kosárlabda edzésre. Akkor a többiekhez képest nagyon amatőr voltam, de szerencsére hamar belejöttem. 2000 óta kosárlabdázom és azóta ez az életem!

- Melyik együttes az anyacsapatod?
A ZTE KK .A 2011/12-es csapatfotón már ott vagyok.
( http://www.ztekosar.hu/zte/multunk)

- Ki volt a leginspirálóbb játékos számodra:?
Michael Jordan, tudom sokan őt választják. De kedvenc játékosom a hazaiak közül:Simon Balázs, és a külföldieknél: Lebron James.

- Mire vagy a legbüszkébb az eddigi pályafutásod alatt?
Egyértelműen az U20-as Magyar Bajnok, valamint a Magyar Bajnoki Felnőtt 2.helyezésre.

- Mi a jó csapat kritériuma a szemedben?
A legfontosabb, hogy mind a pályán és mind a pályán kívül a csapat minden tagja között meglegyen az összhang!
A következő az alázat és a kemény munka. Kiemelhetem a rendszeres gyakorlást, hogy minél jobb eredményeket lehessen elérni.
Végül nagyon fontos az egymásért való küzdelem a pályán.

- Eddig milyennek látod a felkészülési meccsek alapján az új csapatodat, a BSzSK-t?
Az eddigi felkészülési meccsek után nehéz még következtetéseket levonni, hiszen nem mindig tudtunk teljes csapattal kiállni, de én mindenképp bizakodó vagyok, minden alkalommal győzelemmel zártuk az első mérkőzéseinket. Jó játékosok alkotják a csapatunkat, kellő fegyelemmel, jó játékkal és alázattal elérhetjük a kitűzött célt.

-Hogy érzed magad a BSzSK-ban?
Rendkívül jó társaságba csöppentem bele, elég hamar sikerült beilleszkednem, fantasztikus érzés olyan csapatban játszani ahol feltétlen bizalmat kapok mindent összevetve nagyon jól érzem itt magam!

- Mit jósolsz az előttünk álló szezonra?
Remélem sikerül elérnünk a kitűzött célt és oda érni a keleti 1-4 valamelyik helyére. Ha ez sikerülne, akkor úgy gondolom elmondhatom azt, hogy elégedett leszek.

- Mi az ami kikapcsol?
Hobbim az utazás, bejárni a világot. Mindig feldobja a kedvem a színházba járás , próbálok minél több előadást megnézni. A legtöbb szabadidőmet a barátnőmmel töltjük együtt, általában mindig kitalálunk valami jó programot. Többször sétáltunk már a városban, igazán békés egy hely, én már nagyon megszerettem a várost. Voltam a pálinkafőzdében,ez is nagyon tetszett! Sikerült már Békéscsabán és Gyulán is szétnézni.

Ha Daniról névkártya készülne, akkor ezeket olvashatnánk róla:


Születés: Zalaegerszeg, 1990.08.15.
Magasság: 183 cm Testsúly:72 kg
Poszt:1 , irányító , Mezszám:14
Kedvenc csapat: CSKA Moszkva
Legjobb meccseredmény:
NBI (ZTE) Sopron ellen 18 pont
NBI/B (Fehérvár KC) 32 pont
Kedvenc cipő : Nike Kobe cipő
Becenév:Kicsi, Kerti
Kedvenc sportidézet : "Nem az a győztes aki nyer ,hanem aki egy vereségből büszkeséggel fel tud állni!"

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!