MK - Végjátékban eldöntötte a Békés a meccset


Szeptember utolsó délutánján a Békés-Drén KC felnőtt csapata Kalocsára utazott a Magyar Kupa II. fordulójában.

Hosszú utazás után 18 órától léptek pályára a fiúk. A lelkes hazai szurkoló tábor előtt jobban kezdte a mérkőzést a Kalocsa, a félidő közepén 8-6-ra vezetettek.Azonban a félidő végén behozta lemaradását a Békés, az utolsó öt percben kapott gól nélkül sikerült 12-9-ről átvenni a vezetést és 12-13-as eredmény mellett mentek végül pihenőre a csapatok. A második játékrészben már végig a békésiek kezében volt a mérkőzés irányítása, viszont 1-2 gólos előnyre nem tudtak szert tenni. A végjátékból viszont megint jobban jött ki a Békés és nyert 26-29-re Kalocsán, amivel továbbjutott a II. fordulóból is.

Kalocsai KC - Békés-Drén KC 26 - 29 (12-13)

Békés: Domokos D., Styop M., Vikor F., Kovács A. 4, Horvácki M. 6, Herczegh J. 5, Cifra T. 5, Szőnyi P., Brezowszki P., Kánya L. 5, Felföldi G., Fedor B. 3, Domokos I., Gazsó P. 1.

Kalocsa legjobb dobói: Szvétek B. 7, Juhász P. 5, Virág R. 5.

Kádas László (edző): - Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz Kalocsán, hiszen az első fordulóban a Pécs második ligás csapatát búcsúztatták a kupa küzdelmektől. A hazai szurkoló tábor fergeteges biztatása mellett végig kiélezett küzdelem folyt a pályán. A mérkőzés utolsó öt perce nekünk sikerült jobban, így bejutottunk a legjobb 16 közé. Gratulálok a csapatnak.

Gratulálunk a csapatnak!

Október 3.-án 18 órától az Orosházi FKSE U23-as csapata ellen lépnek majd pályára a fiúk, junior mérkőzés nem lesz.

Megragadva az alkalmat, hogy itthon játszik csapatunk szeretnénk megemlékezni a fiatalon elhunyt Takács Laciról, akik évekig klubunknál játszott. Emellett a békési kézilabdások is összefognak, szeretnének segíteni az Édesanyának temetés rendkívüli költségeiben. A klub felajánlja a jegybevételt, illetve gyűjtést tartunk a sportcsarnokban szombat délután.

Várunk Mindenkit, Szurkoljunk együtt!

Hajrá Békés!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!