Hungarikum csabai kolbász…fesztivál?


A Csabai Kolbászfesztivál napjainkra Magyarország és Közép-Kelet Európa egyik legismertebb, leglátogatottabb gasztrokultúrális rendezvénye büszkeségét tovább fokozza, hogy 2013-ban a csabai kolbász hungarikum lett.

Ezt követően, 2014-ben a Békés Megyei Értéktár Bizottság megyei értékké nyilvánította a Csabai Kolbászfesztivált, és felterjesztette a Magyar Értéktárba azzal az ajánlással, hogy hungarikummá váljon.

Békéscsaba város és környékének legfontosabb terméke a földrajzi területvédelem alatt álló csabai kolbász, a helyi élelmiszerkészítés csúcsterméke, és a Hungarikum Bizottság célszalagja előtt álló Csabai Kolbászfesztivál. A Fesztivál a disznóvágás és a csabai kolbászkészítés hagyományára épül, széles felületen érintkezik a város tradícióival, szokásrendjével, gazdasági múltjával és jelenével, civil közösségeivel. Különös értéke az interaktív részvétel, ami eggyé kovácsolja a sok száz kolbászt szerető csapatot és az akkor ott tartózkodó sok tízezer embert. A csabai Csabán az igazi, ezért is bízunk benne, hogy hamarosan a fesztivál is elnyeri a rangos hungarikum címet.

Nyerj jegyet a 19. Csabai Kolbászfesztiválra a Békés Mátrixon!

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!