Sajtóközlemény - Fidesz Békési Szervezet.


A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Békési Szervezetének Sajtónyilatkozata

A Békési Újság 2015. szeptember 22-én megjelent számában, utalva a békési FIDESZ szervezet viszonyulására Orbán Viktor miniszterelnökhöz és pártunkhoz, a FIDESZ-hez, a laptulajdonos Barkász Sándor a következő mondatra ragadtatta magát, idézzük:

«Egyik helyi "Fideszes"-nek mondtam ösztönösen egyszer, hogy ti látszólag vele vagytok, de tetteitekben ellene.»

Mármint Orbán Viktor ellen.

A Családért Alapítvány által kiadott, de valójában Barkász Sándor önkormányzati képviselő által gondozott, és dr. Pálmai Tamás békési alpolgármester által felügyelt Békési Újság ismét ingoványos terepre tévedt, most éppen tagjainkat sértegeti.

Tisztelt Barkász Sándor!

Mivel megalapozatlan kijelentése erős vihart kavart a FIDESZ békési tagjai között, az alábbi nyilatkozatot tesszük:

Kikérjük magunknak ezt az ócska minősítgetést! Egy olyan kívülállótól ez pláne elfogadhatatlan, aki tagjaink nagyobb részét nem is ismeri, legfeljebb mint "megoldásra váró tételek" szerepelnek nála.

Tényszerűen leszögezzük: van itt egy logikai alapvetés, amelyet ön sem vitathat. Mi, a FIDESZ békési szervezetének tagjai, mindannyian rendelkezünk FIDESZ tagkönyvvel. Ön nem! Mi magabiztosan állíthatjuk, hogy a FIDESZ jövőképével, miniszterelnökünk, Orbán Viktor döntéseivel teljes mértékben egyetértünk, éppen ezért vagyunk vállaltan (!) ebben a pártban. Ön viszont nem! Ha minket támad, lejárat, mint ahogyan azt az elmúlt években a választások során újságjában és egyéb helyeken, "hűbérurával" dr. Pálmai Tamással együtt gátlástalanul megtette, azzal velünk együtt Orbán Viktort és a FIDESZ-t is támadja, lejáratja. Ebből egyenesen következik: ön nincs a FIDESZ mellett. Aki egy pártra ráront, az nem lehet annak támogatója is egyben.

Álnok minősítéseit visszautasítjuk.

Az ominózus cikkben ön burkolt célzásokat tesz a Tisza Kálmán iskola "megmentését" illetően is. Sunyi célozgatása azt sugallja, hogy a FIDESZ Békésen nem segített az önök "iskola mentési" akciójában. Bezzeg ön! Mielőtt belekezdene saját szobrának megépítésébe tudatjuk, hogy a FIDESZ Békésen, ellenzékben van. Ön olyat vár el tőlünk, mintha például Orbán Viktor a parlamenti ellenzékén kérné számon a déli határainkon épülő kerítés elkészítését. Most Békésen önök vannak a kormánykeréknél, önök hozhatnak döntéseket, nem a FIDESZ!

Városunk számára természetesen lehet terveket teljes politikai összefogással megvalósítani, sőt, az hasznos is lenne, de emlékeztetjük önt Barkász úr, hogy az elmúlt években kezdeményezéseinket, amelyek arra irányultak, hogy egyesítsük erőinket, tegyünk együtt városunkért, dr. Pálmai Tamás és hűbérese, ön, a saját önző céljaik érdekében, minden esetben elutasították, miközben bennünket emiatt a lakosság előtt, alpári módon, mutyizóknak tituláltak.

Barkász Úr!

Ön, és az alpolgármester úr irányításával a hatalmat birtokló "összefogás" képviselőinek, vagyis Barkász Sándor, dr. Pálmai Tamás, Izsó Gábor, Deákné Domonkos Julianna, Mucsi András és Balázs László hatalmi játszmái, Békést politikai csatatérré változtatták. Békés fejlődése ezáltal leállt. A mellőzött, "virágátadó polgármester" Izsó Gábor, ahogyan az lenni szokott, eközben csak révetegen botorkál. Önök mostanra láthatóan értetlenül állnak az előtt, hogy Békés beleragadt a várost minden kontroll nélkül irányító 10-12 fős Összefogás Békésért "gittegyletük" által megteremtett dagonyába. A lakosság elköltözés miatt erőteljesen fogy, munkahelyeket nem tudnak teremteni, miközben az önök családtagjai, rokonaik közpénzek révén tollasodnak, nincs kapcsolati tőkéjük, politikailag elszigetelődött a város, beruházások terén utolsó helyen kullogunk, közérdekű információkat titkolnak el, a lakosokat meg félrevezetik.

Csoportjuk tagjai, mint látszik, egyre nagyobb zavarodottságukban ránk, a FIDESZ-re mutogatnak.

Alkalmatlanságuk egyre kevésbé palástolható, talán ideje lenne a bűnbakokat maguk között keresgélniük.

Aláírás: A FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Békési Szervezete

Békés, 2015. október 1.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!