Jézus útja az életre vezet


Október 11-én a békési baptista imaházban tartotta a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Missziói Bizottsága az idei missziói napjának második részét. Városunkba érkezett dr. Fekete Károly tiszántúli református püspök is.

Délután háromkor fórumbeszélgetésre került sor, amelyen megjelentek a bizottság tagjai és a helyi gyülekezeti vezetők. Megismerhettük a református, evangélikus, baptista, pünkösdi és metodista egyházak missziói tevékenységét.

Dr. Fekete Károly tiszántúli református püspök Lukács evangéliuma 11. fejezete 29-32. versei kapcsán úgy fogalmazott: Jézus Krisztus a jelek jelen, nem adatik az embereknek más jel. A felolvasott történetben a farizeusok jelet kívánnak tőle, de Jézus ezt nem hajlandó megtenni, mert hiteltelenné vált volna, ha mások kérésére tesz jeleket. A püspök arra a kérdésre kereste a feleletet, hogy miként lehet győztessé válni és miért lehet vesztessé válni? Mint mondta, a világtörténelem egyetlen nemzedéke sem kapott annyi jelet, mint a Jézus korabeli zsidóság: halottak feltámadása, betegek gyógyulása, kenyérszaporítás. Ez mégsem volt elég. A győztes ember önmagát Isten mértéke szerint vizsgálja, visszatér a helyes jelérzéke és arányérzéke. Jézus útja átvezet a halálból az életbe, Jézus feltámadása az igazi jel, amely megmutatja, hogy vesztesből győztesekké válhatunk.

Dr. Fischl Vilmos röviden bemutatta a 72 éves múltra visszatekintő MEÖT történetét. A protestáns egyházak együttműködési szervezetéhez a kései Kádár-korszakban az ortodoxok is csatlakoztak, de felvették a kapcsolatot a katolikus és unitárius egyházakkal is. A Magyar Pünkösdi Egyház 2011-ben csatlakozott.

Az istentisztelet végén szeretetvendégségre került sor.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!