Zumbával szebb az élet! Érden járt a békési Zuumbasic csapat


A Kecskeméti Gábor Kulturális Központban működő, Kiss Viktória zumba edző által vezetett, magukat Zuumbasic csoportként elnevezett, zumbázni szerető csoport 10 fős delegációja látogatott el 2015.10.10-én (szombat) Érdre az Arénába, ahová országos találkozóra hívták a zumba szerelmeseit.

Ha arra akarunk választ kapni, hogy mi is ez a zumba őrület, a kulturális központos csoport tagjai elsőként biztosan a dolog szubjektív, belső érzelmi oldalát írnák le: az órákon fergeteges a hangulat, testet és lelket pezsdítő zenékre táncolnak szuper koreográfiákkal egy olyan edző óráin, akinek a személyiségi és dinamizmusa adja a legnagyobb feltöltődést.

Közösségként élvezik a mozgás és persze a fogyás örömét, igyekeznek egyéb közös programokat is szervezni maguknak, mint ez az érdi kirándulás, vagy egy szülinapi zumba party.Ha az életérzésen túl a dolog wikipédiás oldalát is meg akarjuk ismerni, akkor ezt olvashatjuk róla:A zumba Kolumbiából származó könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, mely fitness program is egyben. Aerobik és különböző táncok lépéseiből tevődnek össze a mozdulatok.

Olyan ismert táncok alaplépéseit tartalmazza, mint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, calypso, reggaetón és a hastánc. Az 1990-es évek közepétől terjedt el, először Kolumbia Cali nevű városban. Beto Perez latin tánc oktató nevéhez fűződik. A szó a zumbear igéből származik, egy kolumbiai szleng, jelentése: gyorsan mozogni, és szórakozni. Más latin nyelveken is bulit, partyt jelent.Ez év március 15-én volt az első olyan érdi találkozó, melyre a zuumbasic-esek is ellátogattak, a feltaláló Beto Perez születésnapja alkalmából. Ilyenkor fél vagy akár egész napon keresztül minden órában más-más zumba edzők tartják a foglalkozásokat.

A mostani, októberi találkozó díszvendége Loretta Bates volt, aki Amerikából érkezett. 2007 óta zumba edző és ZIN tag, személyi és csoport tréner is egyben.Múlt szombaton az érdeklődők ízelítőt kaphattak olyan speciális óratípusokból is, mint a zumba gold, mely az aktív idős korosztályt célozza meg, vagy a zumbatonic, mely a 4-12 éveseknek lett kifejlesztve.

A legközelebbi találkozó Érden az Arénában 2016. március 19-én lesz, ahol a Kiss Viki által vezetett csapat biztos ismét jelen lesz. Aki kedvet érez a zumbázáshoz, annak ajánljuk minden hétfőn, szerdán és pénteken 18:30 – 19:30 között a felnőtteknek szóló Zuumbasic csoport óráit, míg hétfőnként és péntekenként a gyerekeknek szóló foglalkozásokat 17:30 – 18:30-ig a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!