63 fővel indult az ovis kézilabda csoport


A kézilabda bajnokságok elkezdődtek a felnőtt csapatnál, mind az utánpótlás csapatoknál. Így október elején pedig eljött az ideje, hogy oviknál is elindítsuk a kézilabda csoportokat.

- A szülői értekezletek október első hetében megtartottuk, amik igen csak megdöbbentettek - a szó kellemes értelmében - minket vezetőket, illetve edzőket. Ugyanis a békési óvodákból 63 nagycsoportos fiú gyermek iratkozott be az óvodás kézilabda foglalkozásra. A tavalyi és tavaly előtti évben azt hittük elértük a csúcsát az ovis kézilabda foglalkozások érdekeltségét illetően. Ez a jelentkezési szám megerősített még jobban, hogy szüksége van az ovis foglalkozásokra városunkban. Remek munkát végeznek a csoportok évről évre, amit a szülőknek is megszoktunk mutatni két nyílt foglalkozással. Idén is úgy tervezzük, hogy novemberben és májusban megtekinthetik a szülők is gyermekeiket a foglalkozáson. Szeretném ez úton is megköszönni az óvodai vezetőknek és dolgozóknak a maximális segítségüket. - mondta Polgár Zoltán.


Kimagasló a városban a Békési FKC és az óvodák közreműködésével az ovis kézilabda foglalkozás. Tavaly már más városokból is jöttek tanulmányozásra foglalkozásainkra, illetve szeretnék többen megismerni rendszerünket.

Emellett a napokban kapta a híreket a kézilabda társadalom, hogy szerződést kötött a Magyar Kézilabda Szövetség és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány, a kontraktus hivatalossá tette az MKSZ szerepvállalását az ovi-kézi kezdeményezésben. Ami azt jelenti, hogy országos szinten egyre nagyobb figyelmet fordítanak majd ilyen bázisok kialakítására, mint amit Békésen már 5 éve csinálnak évről-évre. A Békési Férfi Kézilabda Club felajánlotta segítségét, tapasztalatait e téren a Magyar Kézilabda Szövetségnek.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!