Az állatok világnapja


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolában színes programokkal emlékeztünk meg az állatok világnapjáról. A jeles napról az osztályok előzetes feladatként színes, ötletes plakátokat készítettek, melyek kiállításra kerültek iskolánk aulájában.

Szerda délután 14 órától közösségi termünkben a felső tagozatos osztályok 3 fős csapata mérte össze tudását.

A rendezvényt Nagyné Hidvégi Mária tanárnő és tanítványa Erdész Zsombor nyitotta meg. A tehetséges tanuló gyermekszemmel közelítette meg az állatok világnapját prezentációjában.

Ezek után Csikós Péter tanár úr által összeállított rejtvényeket és teszteket oldották meg a tanulók. A helyes megoldásokhoz szükség volt a diákok zoológiai ismereteire. Ezt követően Samu Hedvig tanárnő puzzle képek kirakására és verses találós kérdés írására buzdította a csapatokat.

A résztvevők nagyon kreatívan oldották meg a feladatokat. Ezután a tanárnő kvíz kérdéseket tett fel a csapatoknak, itt lehetőségük volt a tanulóknak pluszpontokat szerezni. Így nagyon szoros végeredmény született. Míg a zsűri összesítette a pontokat, addig Samu Hedvig tanárnő "Topika" nevű kutyájával ügyességi és "dogdancing" bemutatót tartott, melyen már az alsó tagozatos diákok is részt vettek.

A gyerekek nagy élvezettel figyelték a bemutatót, hatalmas tapssal jutalmazták a tanárnőt és ügyes kutyusát. A rendezvény zárásaként az eredmények ismertetésére és a jutalmak kiosztására került sor.

Osztály

ÖSSZPONTSZÁM

5.a

18

5.b

10

5.c

13

6.a

12

6.b

16

6.c

17

7.a

23

7.b

17

7.c

20

7.d

16

8.a

21

8.b

20

8.c

25

Tételek: 1 - 20 / 58 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!