Békési győzelem a bajnok esélyes ellen


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Az előző fordulóban elszenvedett ózdi vereség után, a hétvégén itthon lépett pályára csapatunk a 6. fordulóban, még hozzá, a bajnok esélyesnek kikiáltott Nyíregyháza ellen.

Hazai góllal kezdődött a mérkőzés, a vendégek a 7. percben szerezték meg első góljukat, ekkor 2-1 volt az állás. A folytatásban az első gól megszerzése után rendezték soraikat a nyírségiek, majd a félidő közepére már 4-7 volt a mérkőzés állása. A folytatásban állandósult ez a 3 gólos különbség, majd az első félidő végjátékából végül 10-12-es eredménnyel mentek pihenőre a csapatok.
A második játékrész vendég góllal kezdődött, azonban a 39. percben már 14-14-es eredmény mellett felzárkózott csapatunk. Amire egyből az eddig veretlen nyírségiek edzője időt is kért. Ezután rendre 1-2 góllal a nyírségieknél volt az előny, majd a 39. percben sikerült ismét kiegyenlítenie a békésnek. Illetve kihasználva a Nyíregyháza hibáit a 23. percben már 22-20-ra vezetett a Békés. A végjáték izgalmasra sikerült, mindkét csapat pontszerzéssel szerette volna zárni az estét. Amiből végül jól jött ki csapatunk és legyőzte az eddig veretlen Nyíregyházát a lelkes hazai közönség előtt.
Szurkolóink egy remek mérkőzést láthattak, mindkét oldalon remek kapusteljesítmény volt és ötletes megoldások mind támadásban, mind védekezésben, amiből Önöknek is köszönhetően csapatunk jött ki jobban és szerezte meg a két pontot.

Békés Drén KC–Nyíregyházi KC 23–22 (10–12)

Békés: DOMOKOS D. – HERCZEG 6 (3), Sipeki, Horváth D., Kovács A. 1, HORVÁCKI 6, Kánya. Csere: Vikor, Styop (kapusok), Kopcsák, POLGÁR T. 5, FELFÖLDI 1, DOMOKOS I. 3, Fedor 1, Gazsó, Szász. Edző: Kádas László.

A Nyíregyháza legjobb góldobója: Gubó A. 7, Pánczél Z. 7.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 0.

Kádas László: – Magas színvonalú mérkőzésen, helyenként közönségszórakoztató játékkal sikerült legyőzni az eddig pontot sem vesztő Nyíregyházát. Nagyszerű szurkolóink fantasztikus hangulatot teremtettek, köszönjük. Gratulálok a csapatnak!

Október 25.-én vasárnap csapatunk Füzesabonyba utazik majd a következő fordulóban, reméljük sikerült a továbbiakban is ilyen jó pozícióba tartani a tabella 3. fokát.

Gratulálunk a csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!