Rendkívüli Közgyűlést tartott a BMPSZ


Rendkívüli Közgyűlést tartott a BMPSZ

2015. október 17.-én Békésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében tartotta rendkívüli közgyűlését a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket és megállapította, hogy a Közgyűlés határozat képes. Átadta a szót Lipták Istvánnak, a Közgyűlés levezető elnökének.

Lipták István a Közgyűlés levezető elnöke köszöntötte a vendégeket és a megjelent Polgárőr Egyesületek képviselőjét. A napirendi pontok elfogadása után rövid elnöki beszámoló következett.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke röviden ismertette a " Rendkívüli Közgyűlés" összehívásának okát, az elmúlt években végzett munkát és az eredményeit. Nem rejtette véka alá a negatívumunkat sem !

Kolozsi József az OPSZ gazdasági elnökhelyettese, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a Közgyűlés résztvevőit. Ismertette az OPSZ terveit…, elvárásait.

Gyarmati Sándor BMPSZ elnöke felolvasta Zalai Mihály a Békés Megyei Közgyűlés elnökének levelet, melyben köszönetét fejezte ki a déli határszakaszon önkéntes szolgálatot teljesítő polgárőröknek.

A BMPSZ elnöke Gyarmati Sándor és Kolozsi József OPSZ gazdasági elnökhelyettese, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Oklevelet és Emlékplakettet adott át a Migrációs Válság idején a déli határnál végzett kiváló szolgálatért több polgárőrnek.

A BMPSZ Közgyűlése az elnökség javaslata alapján felvette tagjai sorába a Csabaszabadiért Polgárőr Egyesületet valamint a Polgárőrség Kötegyán polgárőr egyesületet.

A közgyűlés megtárgyalta a törvény által előírt Alapszabály módosításokat, majd elfogadta a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége egységes szerkezetbe foglalt Alapszabályát.

A BMPSZ összes tisztségviselői lemondtak a mandátumokról és új választás következett.

A Rendkívüli Közgyűlés egyhangú szavazattal 100% -val a régi elnököt

Gyarmati Sándor–t választotta meg elnöknek 5 évre.

Megválasztották még a BMPSZ elnökség, - Felügyelő Bizottság, - Jogi -és Etikai Bizottság, - Jelölő Bizottság elnökeit és tagjai. Egy-két helyen történt változás az előző ciklusra megválasztott Elnökség és a Bizottságok tagjai között.

Gyarmati Sándor a BMPSZ új elnöke megköszönte a bizalmat újraválasztása kapcsán és tájékoztatta a megjelenteket, hogy ugyan azon a síkon kívánja folytatni a munkát, mint eddig. Mindenkivel kiváló kapcsolatot kíván folytatni.

Kiemelte, hogy nagyon jó a kapcsolat a stratégiai partnerekkel, különösen a Megyei Rendőr főkapitányság munkatársaival, akikkel a településeken a Polgárőrök napi kapcsolatban vannak úgy a Katasztrófavédelem, -NAV és a Posta munkatársaival.

Jó hangulatú, építő jellegű munka közgyűlésnek lehetett részese, aki megtisztelte jelenlétével a BMPSZ Rendkívüli Közgyűlését.

Zárásként kitűnő,finom ebéd elfogyasztására került sor a békési Nagyház Pince Borozóban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!