Egyházi fenntartásba kerül a békési Tisza Kálmán Szakképző


Megjelent: 2015 Szeptember 1. ( Kedd ) 10:45
Módosítva: 2015 Október 22. ( Csütörtök ) 10:46
Egyházi fenntartásba került a békési Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium!

A Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye, a Gál Ferenc Főiskola fenntartásába kerül a Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium – tájékoztatta az egyházmegye hétfőn azt MTI-t.

A közlemény szerint a fenntartóváltás a békési intézmények kezdeményezésére történik, Békés város és a régió települése vezetésének támogatásával.

A Tisza Kálmán Szakképző Iskola a fenntartóváltást követően a Gál Ferenc Főiskola bázisintézményeként működik. Az új fenntartó, a Gál Ferenc Főiskola célja, hogy a szakképzések a térségi felsőoktatás-fejlesztéssel összhangban működjenek, erősítsék a helyi gazdasági adottságok kihasználását, ösztönözzék a helyben maradást.

A főiskola célja duális képzések indítása a békési bázisiskolában, amelyek a közösségi főiskolai modellbe illeszkedve nyújtanak ismereteket olyan területeken, mint a rövid ellátási láncú élelmiszer-termelés, a helyi erőforrások újratermelését stabilizáló vidékfejlesztés és -tervezés, valamint a gyakorlati képzésen alapuló közösségi gazdálkodás – áll a közleményben.

A fenntartóváltás ünnepi rendezvényén hétfő délelőtt az átadó állami szervezetet képviselő Malatyinszki Anita tankerület igazgató mellett részt vett Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, Gajda Róbert kormánymegbízott, Dankó Béla és Vantara Gyula országgyűlési képviselők, Izsó Gábor békési polgármester, valamint a térség több települési önkormányzati vezetője, a gazdasági és társadalmi élet, az egyházak képviselői is.

Forrás: tiszakalman.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!