Túranap a Tisza Kálmán Szakképzőben!


Immár harmadik alkalommal rendezte meg iskolánk őszi diáknapként a túranapot, amelyen minden osztály egy-egy csapatot alkotva bizonyíthatta be, milyen jól összekovácsolódott közösségként tud küzdeni a győzelemért.

Mivel az idei esztendőben csatlakoztunk a Magyar Diáksport Naphoz is, egy nagy közös futást terveztek a szervezők, ez azonban az esősre forduló időjárás miatt sajnos nem valósult meg – helyette a tornateremben az osztályok felajánlása alapján 2015 fekvőtámaszt nyomtak mindazok, akik a közös bemelegítés után fontosnak érezték ezt az ügyet. (Körülbelül kettő percre volt hozzá szükségünk – és alaposan túl is teljesítettük a vállalásokat).

Ugyanerre a napra esett a Világ Gyalogló Nap, amelynek lényege a séta, közvetlen környezet és a helyi nevezetességek megismerése. Ennek jegyében az évfolyamok több útvonalon járták be a várost, többek között érintve a főteret, az uszodát és a kajakházat, hogy a verseny végén az iskolába térjünk vissza. Az épített környezet és a természeti értékek megtekintése mellett feladatokat is kellett teljesíteni, amelyek részben fizikai természetűek voltak (például lajhármászás, traktorkerék-hajítás, kerékpáros ügyességi pálya, "óriás műlesiklás", traktorhúzás), részben pedig szellemiek (mint például a várostörténeti totó vagy a pálinkaismeret). Az osztályoknak lehetősége volt elkápráztatni az állomásvezetőket nem csak a tudásukkal, hanem a kiválóan megírt és feledhetetlen stílusban előadott indulókkal is, amelyekért – a pontok mellett – szmájlikat és szívecskéket lehetett begyűjteni.

Sajnos nem tudjuk pontosan, mekkora távolságot jártunk be gyalogosan, de az biztos, hogy délre kellemesen fáradt állapotban tértünk vissza az iskolába. Mindezekért a legjobbakat minden bizonnyal kárpótolni fogja a torta, a többieket pedig az elismerő oklevél. Az eredményhirdetés szerdára várható.

Forrás: tiszakalman.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!