A békési Ásós Géza négy éve mindig ott van Kirával, vagyis az ország első cigányvendéglőjével a Csabai Kolbászfesztiválon. A hagyományos roma kaják mellett mindig kitalál valami újat is. Most például a Szegedi Ifjúsági Napokra kifejlesztett csülökburgerrel jelenik meg. A szegedi egyetemisták szerint ez olyan töményen finom kaja, hogy erre bátran lehet töményezni.
– A Mokry-sátorban ez a kaja is elérhető, hasonlóan a cigánykáposztához, a cigánykolbászhoz és sok más roma ételhez hasonlóan – ecsetelte Ásós Géza.
És hogy miért különleges a cigánykáposzta és a cigánykolbász?
Ásós Géza elmondta: a cigánykáposzta füstölt csülökkel és öreg tyúkkal egyben fő az üstben a töltelékekkel, az aprókáposztát pedig sűrűre berántják. A cigánykolbász némileg különbözik a csabaitól, de ennek a titkát Ásós Géza nem árulta el, aki akarja, a Mokry-sátorban a standjuknál úgyis megkóstolja.
(X) Reklám