Nem bírtunk a listavezető Algyővel


A 8. fordulóban hazai pályán a listavezető Algyőt fogadta csapatunk szombaton. A két fordulóval ezelőtti Nyíregyháza elleni győzelem után, szinte várta a közönség szombaton az újabb győzelmet.

A mérkőzés első 10 percében itt-ott estek felváltva a gólok, majd a félidő közepére állandósult egy 2-3 gólos előny a vendégcsapat javára. Ennek oka volt a hazaiak gyengébb védekezése, amit a Laluska - Vadkerti páros remekül tört át helyzetbe hozva saját magát és társait. A félidő utolsó 5 percében viszont összébb állt a védekezés és sikerült gyors támadásokból is gólt lőni, amivel a félidő 30. percének végére sikerült kiegyenlíteni.
A második félidőben a csongrádiak kezdtek jobban. Mindkét oldalon a második játékrészben sorra adták a két perces kiállításokat. Azonban csapatunk nem tudta pozitívan kihasznál ezeket a helyzeteket sem. Többször ott volt a lehetőség a békésiek kezében, hogy felzárkózzanak a tabella élén álló Algyőhöz, azonban ez nem sikerült. Simon Bence gyors góljaira, hiába próbált Horvácki és Herczegh gólokkal válaszolni, sajnos elmaradt a várt izgalmas végjáték.

Békés Drén KC–FKSE Algyő 31–36 (15–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

Békés:
Domokos D. – Kopcsák, Polgár T. 3, Fedor 2, Felföldi, HORVÁCKI 8, HERCZEG 9 (3). Csere: Vikor, Styop (kapusok), Kovács A., Kánya 3, Domokos I. 2, Horváth D. 4, Gazsó, Szász, Kiss R. Edző: Kádas László.

Az Algyő legjobb góldobói: Simon 9, Laluska 6.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Kádas László: – Gyengén védekeztünk, az Algyő taktikailag is fölénk nőtt, aminek egyenes következménye volt a vereség. A Nyíregyháza legyőzése után azt hittük, hogy idehaza bárkit felülmúlhatunk. A túlzott akarás görcsössé tette a csapatot.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!