Hrabovszki Márti az ovi-kézi sikeréről


Mint arról már beszámoltunk Önöknek, rendkívüli rekordot ért el az ovis kézilabda előkészítő csoport létszáma Békésen. Évek óta hagyománnyá vált, hogy a Békési FKC az óvodák közreműködésével lehetőséget biztosít a legfiatalabbaknak is megismerkedni a kézilabdázással. Arról beszélgettünk Mártival, ő mint a foglalkozások vezetője hogyan látja az óriási érdeklődést.

- Mint már arról értesültünk, hogy rekord létszámmal indult el idén az ovi kézi. Minek köszönhető ez az újabb létszám növekedés?

- Nagyon örülünk, hogy idén szeptemberben 66 kisfiú szüleitől érkezett jelentkezési lap. Véleményem szerint a nagy létszámnak több oka van. 2013-óta sok gyermek fordult meg nálunk. Kezdik megismerni és megszeretni a városban a kéziladba-előkészítő foglalkozásokat. A gyerekek örömmel járnak és egyre több szülő fordul hozzánk bizalommal. Napi kapcsolatban állunk az óvodákkal és jó az együttműködésünk. A Békés-Drén Kézilabda Klub pedig folyamatosan tudja biztosítani a megfelelő személyi és tárgyi feltételeket.

- Hogyan sikerült beosztani a csoportokat, ekkora létszámmal?

- Alapvetően 2 csoportban dolgozunk. Ezen belül pedig kisebb, állandóan változó csoportokba kerülnek a gyerekek. Mindig 2 edző van jelen a foglalkozásokon. Így biztonságosabb, átláthatóbb és az egyéni segítségnyújtás is megoldhatóbb, mint egyedül. Nagyon jó, hogy Tar Bence és Vida János már ovis korukban megismerhetik a fiúkat, hiszen kisiskolás gyerekekkel ők is foglalkoznak.

- Ugyan olyan rendszerben dolgoztok a gyerekekkel, mint az előző években?

Igen. Békési Férfi Kézilabda Klub biztosítja a gyerekek szállítását a kísérést pedig már 2-2 óvónő végzi kedd és csütörtök délutánonként. Igazodunk az óvodák rendjéhez és a tanítási szünetekhez.

- Az előző években voltak bemutató órák a szülőknek, illetve más városokból is érkeztek pedagógusok. Idénre is terveztek ilyen bemutató foglalkozásokat?

- Természetesen leszek. Igénylik a szülők és mi is fontosnak tartjuk megmutatni, hogy mit csinálunk. A szülők részére 2 bemutatót tervezünk; az egyiket még ebben az évben, a másikat pedig májusban. Nyitottak vagyunk a pedagógusok és kézilabda edzők felé is. Amennyiben érdeklődés és igény van, szívesen fogadjuk őket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!