Megvan a negyedik!


Továbbra is a Békési SzSK vezeti az NBI./B Keleti csoportjának bajnokságát! Békési SzSK- MEAFC 79-65 (22-17, 39-43, 61-57, 79-65)

Szombaton dél körül álltunk a húsos pultnál Balog Tündivel, gusztálva a sonkákat és latolgatva az esélyeket. Tündi nagyon optimistán +20 pontos győzelmet jósolt.

Nem sokra rá Erdei Ferenccel találkoztam, aki a MEAFC csapatát "fekete lónak" tartotta, azaz kissé aggódott a mérkőzés miatt.

Nem volt alaptalan a félelem, mert a feldobás után hosszú percekig egy kosár sem született a mi oldalunkon. Ezt Vámos László törte meg, amely lendületet adott a Gladiátoroknak. Az első negyed 4. percében sikerült egálra felhozni magunkat. Hajtott mindenki a kezdő ötből. Ma talán Krstic Dániel túl hamar vállalta magára a dobást, kihagyva a többieket. Az első negyed szépségdíjas 3 pontosát Kertész Dániel dobta. Ekkorra már több pontos előnyünk volt az erőszakos védekezéssel játszó miskolciakkal szemben.
A kis szünet után megérkezett az óriási hangú dudájával Elek is, aki több büntetőt "kiénekelt" az ellenfeleinknél. Ez sem volt elég azonban a kapkodóra sikerült játékban ahhoz, hogy megtartsuk az előnyünket. A második negyed 6. percében ismét a MEAFC vezetett. Nemcsak a pontot gyűjtögették, hanem a faultok is. Így egyre több büntetőt érvényesíthettünk. Kiemelném Kovács Benedek javuló statisztikáját ezen a téren! A félidő 39-43-as eredménye nem volt túlságosan megnyugtató.
Feszült volt nemcsak a szurkolói gárda, hanem a Balog edzőpáros is.
A harmadik negyed 2. percére előbb felzárkóztunk, majd fej-fej mellett haladtunk. Volt minden a pályán: esések, bukások, lökések…Egyre feszültebbé vált a MEAFC kispadja is. Nem véletlenül: a békésiek lassan , de biztosan növelték előnyüket. Nagyon jó volt Molnár Ákos és Farkas Gergő beállása. A harmadik negyed vége: 61-57 volt már az állás.
Az utolsó 10 percben a Koma-Kovács-Krstic daráló végképp megrogyasztotta a miskolciakat. Felhangzott a karzatról a TÍZ-TÍZ-TÍZ, hiszen elhúzott a BSzSK.
Nem volt szép ez a mai meccs, nem lehetett látványos, mert elsősorban az erőről szólt. Izzadságszagú és erőszakos játékot kényszerített ki a miskolci gárda. Nem volt könnyű dolga a mieinknek. De éppen ettől lett ez igazán értékes győzelem.

Gratulálunk a csapatnak és az edzőknek! Köszönjük a szurkolóknak, hogy átjöttek a mezőberényi mérkőzésre! Ezért a győzelemért azt hiszem, nagyon megérte!


A következő bajnoki mérkőzést idegenben játsszuk:
2015. november 15. vasárnap 16.00-tól a Simon János Sportcsarnokban.( Bp. Dózsa György út 53.) Budapesti Honvéd SE—Békési SzSK

Hajrá Békés! Hajrá Gladiátorok!

Krstic D.20 Kovács.B.19 Koma.D.17 Kertész. D. 3 Molnár. Á. 4

Kiss. G.
Farkas. G. 10
Csorba. Sz.0
Vámos. L. 4
Plavecz. T. 0
Béres. N. 2
Zsíros. G. 0
Bere. M. 0

Erdei K.

Fotó: Pusztai Gábor


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!