A köd sem tartotta vissza a Tiszásokat!


II. Kovács Tibor Kerékpáros Emléktúra és Gyulai Kolbászváltó

Az idén novemberben ismét megrendezésre került a Kovács Tibor Kerékpáros Emléktúra és Gyulai Kolbászváltó. Sajnos az időjárás nem volt éppen kedvezőnek mondható, ezért a jelentkező 10 tanulóból mindössze hárman jöttek el.

A túrán rész vett: Horváth Lajos, Varjú István kísérő tanár és a három diák: Balikó Péter, Kis András, Pocsaji Szabolcs. Miután megérkezett a Békéscsabai csapat, a sűrű köd ellenére vidáman vágtuk neki a kb. 50 kilométeres távnak. Békés-Dánfok felé indultunk, majd a Kettős-Körös gátján Dobozi híd felé tartottunk.

A látótávolság nem volt több 100 méternél, az élen haladókat nem is láttuk. A hídnál rövid pihenő következett, ezután Szanazug irányában kerekeztünk tovább,

itt ismét rövid pihenő következett. A hátralévő távot a Gyulai várig megállás nélkül tettük meg. A ködös, hideg időjárás hatása jól látszott, a várnál felsorakozott versenyzői létszám a tavalyinak talán az ötöde volt. A kis létszám miatt a kolbászváltón nem tudtunk részt venni, ezért néhány fotó elkészítése után indultunk Békéscsaba irányába.

A kerékpárút az Élővíz csatornát követi, így jutottunk megyeszékhelyünkre. A belvárosban egy kicsit pihentünk majd a Békés felé vezető kerékpárúton visszaérkeztünk a kiindulási pontba. Kellemesen elfáradtunk, de a végén annyiban maradtunk, hogy ezt jövőre ismételni kell. Vagy még hamarább.

Varjú István


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!