Kötélmászó versenyen a Tisza csapata!


Iskolánk első alkalommal vett rész sportversenyen mint egyházi iskola és rögtön Budapesten a KIDSSZ Katolikus Iskolák Diáksport Szövetség szervezésében egy kötélmászó rendezvényen.

Nagyon illusztris környezetben került megrendezésre hiszen a Budai Várnál a Halászbástya lábánál lévő Budapesti Katolikus Egyetem Gimnáziumban.

A rendezvényen hét fiú csapat köztünk iskolánk nyolc tanulója: Kalmár Zoltán, Palotás Zoltán, Dézsán István, Somogyi Ádám, Gál Levente, Köpe Ákos Tóth Szilárd, Győri Márkó vett részt és hat leány csapat adta le a nevezését.

A sportesemény színvonalát emelte, hogy az ország különböző pontjáról érkeztek, mint Eger, Debrecen, Fót, Kiskunfélegyháza, és Iskolánk is. Először a csapatversenyre került sor ahol mind a nyolc tanulónak kellet függeszkednie és a helyezéseket összeadva kijött egy rangsor, ahol kettő ponttal maradtunk le a döntőről.

A "B" döntőbe jutva újabb függeszkedés következett, ahol a versenybírák nem mindig álltak a helyzet magaslatán, mert nem sikerült pontosan megítélniük melyik versenyző hanyadiknak ért föl a kötél tetejére.Így a hetedik helyen végzett csapatunk, amit megbeszélve nem voltak elkeseredve hiszen nagyon élvezték és jó hangulatban telt. Következett az egyéni verseny, ahol ülésből fölemelt lábbal sípszóra indulva kellet a kötél tetején négy méterre lévő jelzőszalagot megérinteni itt három tanulónk nevezet: Kalmár Zoltán, Palotás Zoltán, Dézsán István,És Kalmár Zoltán az ötödik helyet szerezte meg húsz induló közül.

Ezután következett a kötélmászás királya elnevezésű verseny, melyben álló helyzetből indulva a kötél tetején megérintve a jelzőszalagot visszaérkezve a talaj érintésével egyből újraindulva és ezt folyamatosan ameddig a versenyző bírja, ebben is három tanuló nevezett: Kalmár Zoltán, Palotás Zoltán, Dézsán István, és hajszállal, de lemaradva nem értünk el helyezést.

Összegezve nagyon jó hangulatú látványos élvezetes versenyen vehettünk részt amit köszönünk a vezetőinknek és a felkészítő testnevelő kollégáknak is.

Reméljük hagyomány teremtő versenyen vehettünk részt, és a tanulók körében plusz motiváció lesz.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!