A Hepp Iskola jutalomkiránduláson


Forrás: Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola
Helyszin: Békés, József Attila u., 12
Megjelent: 2015 November 11. ( Szerda ) 20:43
Módosítva: 2015 November 12. ( Csütörtök ) 13:14
Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon, október 22-én iskolánk 45 felsős tanulója és 5 kísérő tanár utazott autóbusszal Budapestre, jutalomkirándulás keretében. A békéscsabai TIT ezt a kirándulást a matematika versenyeken rendszeresen és eredményesen szereplő tanulóknak szervezte. Büszkék vagyunk rá, hogy a megye iskolái közül a miénket választották ki a matematika tantárgy terén elért kiemelkedő eredmények miatt.

Tanulóink és az őket elkísérő pedagógusok az élményeikről így számoltak be:

Mindenki izgatottan várta a kirándulást, tanulóink közül sokan nem voltak még a Planetáriumban és az Uránia csillagvizsgálóban sem.

Ebéd után elindultunk a fővárosba verőfényes napsütésben, jó hangulatban.

A tervezett időben értünk első úti célunkhoz, a Planetáriumhoz. A Planetárium körfolyosóján megtekintettük az állandó kiállítást, rácsodálkoztunk az érdekes fényképekre, interaktív oktatási anyagokra, s mindezeket meg is örökítettük fényképezőgépeinkkel, okos telefonjainkkal. A "Fénysugár az Andromédáról" c. ismeretterjesztő filmet érdeklődve néztük végig az előadóteremben. Ezután autóbusszal átmentünk Budára, az Uránia csillagvizsgálóba, ahol egy 3d-s filmet egy ehhez az élményhez szükséges szemüveggel néztünk meg a világűr meghódításáról. Mindenkinek különleges élményt nyújtott ez a filmvetítés. Eközben besötétedett, de szerencsénkre elég tiszta volt az égbolt ahhoz, hogy a tetőteraszon a megfelelően beállított távcsővel "közelebbről" is szemügyre vegyük a Hold kráteres felszínét. A tetőteraszról pedig gyönyörködhettünk Budapest kivilágított látképében.

Este 8 óra után szálltunk vissza a buszra és elindultunk hazafelé. Az úton a gyerekek sokat beszélgettek a látottakról, újra visszanézték a fényképeket, de sokan – főleg az ötödikesek –elfáradtak, ők inkább aludtak. Éjfél előtt fél órával szerencsésen hazaértünk, az iskola parkolójában mindenkit vártak már a szülei.

Nagyon tartalmasan telt ez a budapesti jutalomkirándulás, kellemesen el is fáradtunk, jólesett, hogy másnap már az őszi szünet kezdődött.

Ezúton is köszönjük ezt a lehetőséget a békéscsabai TIT-nek!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!