Surman Box Clubtól Kovács Kristóf 3. lett az Országos Bajnoksá


Botos András Ökölvívó Akadémia tagjaivá váltak a Surman Box Club versenyzői

2015. november 4-7 között rendezték Nagykanizsán az Ifjúsági korú (17-18 évesek) ökölvívók országos bajnokságát. A négynapos rendezvényen 23 egyesület 75 ökölvívója léphetett szorítóba, hogy megmérkőzzenek a bajnoki címért.

A Surman Box Clubot Kovács Kristóf (60kg) és Surman Zoltán Jr. (69kg) képviselte. Immáron mind a ketten tagjai a nagykanizsai Botos András Akadémiának.

Annak ellenére, hogy viszonylag kevés induló volt a bajnokságon, versenyzőink súlycsoportja majdnem a maximális 16 fővel indult, hiszen a két legnépesebb súlycsoport volt a fiúké. Kristóf súlyában 13 induló, míg Zoliéban 14 induló volt. Ennek megfelelően versenyzőinknek már az első napon ringbe kellett szállnia a legjobb 8 közé jutásért. Kristóf ellenfele a Madárfészek Akadémia versenyzője, Dencsi Armand volt. Versenyzőnk végig magabiztosan és határozottan vitte véghez az előzőleg megbeszélt taktikát és ennek megfelelően hozta is a mérkőzés egyhangú pontozással. Zoli a csepeli Tóth Tamással mérkőzött meg. Versenyzőnk nagyon jól kezdett, de sajnos a folytatásban nehezen tudta feltartóztatni fizikálisan erősebb ellenfelét, illetve fogásért két alkalommal is pontot vontak le tőle, így vereséget szenvedett és nem mehetett tovább a legjobb 8 közé. Zoli közvetlen az országos bajnokság előtt váltott súlycsoportot és elképzelhető, hogy ez is szerepet játszotta "nem várt" vereségben.

Kristóf a második napon az éremért Varga Rolanddal, a Varjú Box Club versenyzőjével mérkőzött. Ellenfelünk egy igen kellemetlen stílusú versenyző volt. Ennek ellenére versenyzőnk magabiztosan győzte le és ezzel már a harmadik helyet biztosította be magának a dobogón.

A döntőbe jutásért a későbbi győztes nyíregyházi Kovács Richárddal küzdhetett meg. Kristóf nem találta a megfelelő ütéstávot és így nagyon sok esetben távolról indította a támadásokat. Sajnos a mérkőzés végén pontozásos vereséget szenvedett, így a bronzérem jutott neki.

- versenyzőink összességében jól versenyeztek, bár előzetesen a két versenyzőtől két érmet vártam. Sajnos Zoli esetében ez nem jött össze, de ez esetlegesen betudható a súlycsoport váltásnak is. Szakmai tudásukon látható volt, hogy mindenképpen a magyar ökölvívás élvonalába tartoznak, így a jövő teljes mértékben az övék és még sok szép eredménynek örülhetünk majd, amit ők hoznak az egyesület számára.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!