Kerékpárokat kapott a Polgárőrség a Rendőrségtől


Fotók az eseményről...

Kerékpárokat kapott a Polgárőrség a Rendőrségtől

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szerint 2015 a Polgárőrségnél a technikai fejlesztések éve. Dr. Túrós András erről azon a november 13.-ai ünnepségen beszélt a Készenléti Rendőrség alakulóterén, amelyen 258 kerékpárt vehetett át a Polgárőrség az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságától.

Papp Károly r. altábornagy, az ORFK vezetője példásnak nevezte köszöntőjében a Rendőrség és a Polgárőrség együttműködését. Külön köszönetet mondott a polgárőröknek azért, hogy hozzájárultak ahhoz: ne alakuljon ki közbiztonsági deficit az országban, miután megnövekedett a rendőrség határrendészeti feladata az illegális bevándorlás miatt. Példaként említette, hogy amikor erőt és eszközt csoportosítottak át a szerb-magyar határról a horvát-magyar határszakaszra, akkor a Polgárőrséggel feszesen és pontosan működtek együtt. Kérte, hogy az ünnepségen résztvevők tolmácsolják köszönetét valamennyi polgárőrnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője arról is beszélt, hogy a most átadott kerékpárokkal együtt már 918 kétkerekűt adott a Rendőrség a Polgárőrségnek. Felidézte: ígéretet tett a polgárőröknek motorkerékpárokra is, ezek közbeszerzése folyik, várhatóan jövő év áprilisában tudják átadni azokat. A Polgárőrség ezúttal 22.5 millió forint értékben kapott 173 férfi és 85 női kerékpárt, amelyekből valamennyi megyébe és Budapestre is kerül majd.

Válaszbeszédében dr. Túrós András közölte: a Polgárőrség létrejöttekor csak a lelkesedés segítette az önkéntes bűnmegelőzők munkáját. Az elmúlt 25 évben azonban jelentősen nőtt az eszközeik száma. Az idei évet a technikai fejlesztés évének nevezte, nem csak a most átadott kerékpárok miatt, hanem azért is, mert – mint felidézte – a munkájuk ellátásához 427 terepjárót kaptak a kormánytól. Mindezek gyökeresen megváltoztatják a Polgárőrség mobilizációs képességét és hozzájárulnak ahhoz, hogy az eddigieknél is nagyobb területet tudjanak bejárni, elősegítve ezzel az ország közbiztonságának kiegyensúlyozottságát – mondta az OPSZ elnöke.

Forrás: MTI

Tételek: 1 - 20 / 67 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!