December 11-én adják át a defibrillátort!


Helyszin: Városháza
Megjelent: 2015 November 19. ( Csütörtök ) 12:52
Módosítva: 2015 December 8. ( Kedd ) 11:24
Az Ausztrál és Békési Polgárok Egyesülete által szervezett adománygyűjtés eredményeképpen Békésen is lesz újraélesztő berendezés!

Juhász Zoltán, az Ausztrál és Békési Polgárok Egyesületének elnöke hírportálunknak elmondta, a készüléket sikeresen megvásárolták és december 11-én a Városházán adják majd át Békés Városának.

Mint arról már korábban írtunk, a Madzagfalvi Napok alatt szervezett süteményakcióval az egyesület tagsága, elismert cukrászmesterek, a Viharsarki Motoros Baráti Társaság, a Békési Motoros Baráti Kör, békési vállalkozók és magánemberek segítségével összegyűlt az a több százezer forint, amely egy komoly berendezés beszerzéséhez volt szükséges.

A készülék végső ára félmillió forint felett volt, de az egyesület az adomány mellett még további összeget gyűjtött és fordított rá, hogy a gép ne csak felnőttek, hanem gyermekek újraélesztésére is használható legyen.

A gépet Izsó Gábor polgármester veszi át a város nevében. A defibrillátor tavasztól őszig Dánfokon, téltől tavaszig a Békési Uszodában áll majd készenlétben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!