Öngondoskodó termelésre nyert támogatást a hajléktalanszálló!


Pályázati támogatást nyert a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ krízisétkeztetésre és innovatív, öngondoskodó megoldásokra közel 700 ezer forint összegben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hajléktalanokért Közalapítvány felhívásán.

A békési hajléktalanszállón lakók saját maguk termelhetnek zöldségeket.

A Csallóközi utcán és a Farkas Gyula utcán található Hajléktalanok Átmeneti Szállója közül három épülethez kapcsolódik olyan földterület, amelyen a szállón lakók támogatott gazdálkodást folytatnak, az így megtermelt javakat az öngondoskodás keretében felhasználják. Ezekből a zöldségekből, terményekből több alkalommal főznek közösen a szállón lakók. A pályázat keretében elnyert 400 ezer forintból magvakat, mezőgazdasági szerszámokat, eszközöket, locsolócsöveket, szivattyúkat vásárolhat a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ – nyilatkozta Kádasné Öreg Julianna, az intézmény igazgatója.

A Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ hajléktalan ellátása több mint 20 éves múltra tekint vissza. Az intézmény sokrétű feladatkörében a téli időszakban az utcán, közterületeken, nem lakhatás céljára szolgáló épületekben élők támogatása prioritásként jelenik meg. Ehhez kapcsolódva 10 éve minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hajléktalanokért Közalapítvány által kiírt pályázatokon nyert összegből oldják meg a krízisétkeztetést. Idén 254 ezer forint támogatást nyertek erre a célra, melyből ez év novembertől jövő március végéig napi egyszeri meleg egytálételhez juthatnak a legrászorulóbbak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!