Kezünkben volt a győzelem


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Balassagyarmat
Lassan közeledik a téli szünet az NBI/B-s mezőnyben. A 11. fordulóban csapatunk Balassagyarmatra utazott. Az előző fordulók után, egy nagyon győzni akaró, elszánt csapatot láthattunk békési színekben, a gyarmati csarnokban. Meg is lett ennek az eredménye, ugyanis az 5. percben 1-3-ra vezettek a fiúk. Az első félidő folyamán sikerült is tartani ezt a 2-3 gólos előnyt egy jól összeállt védekezéssel és Horvácki, Horváth és Fedor hármas találataival. A félidőre 11-14-es békési vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrészt lendületesen folytatták tovább a békésiek, ennek eredményeképpen a 42. percben már 15-21-re vezetettek. Ezután viszont, érthetetlen módon üzemzavar állt be a Békésnél, aminek eredményeképpen egy 8-0-s etappal megfordították a hazaiak a mérkőzést. Így az utolsó öt percben, a békésiek futottak az eredmény után, mikor már a kezükben volt a győzelem. Domokos védéseivel és gyors gólokkal sikerült végül beérni a Balassagyarmatot és ezzel megmenteni egy pontot.

Balassagyarmati Kábel SE – Békés-Drén KC 26 – 26 (11–14)

Békés: VIKOR F.– Herczeg J. 5 (4), Polgár T. 1, Felföldi G., Kopcsák J., HORVÁCKI M. 6 (1), Fedor B. 4. Csere: Domokos D., Styop M. (kapusok), Kovács A. 1, HORVÁTH D. 7, Sipeki L. 1, Kánya L. 1, Gazsó P., Mohácsi B., Kecskés B.
A Balassagyarmat legjobb góldobói: Szabó T. 7., Székely 4, Bécsi 4.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5.


Kádas László: – Két ellentétes félidő után a játék képe alapján igazságos pontosztozkodás született. Az idegenbeli győzelemhez több jó egyéni teljesítmény szükséges.

December 5.-én 18 órától itthon lépnek majd pályára a fiúk.
Várunk Mindenkit a mérkőzésekre egy kis Mikulás meglepetéssel!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!