Taroltak a békési Tritonosok!


A békéscsabai Árpád fürdőben nagy volt a nyüzsgés és a versenyzési kedv a szombati Mikulás kupán. Hét Békés megyei klub (csak a Gyomaendrődi Delfinek hiányoztak) delegálta legjobbjait az évzáró eseményre. Összesen 165 utánpótláskorú állt rajtkőre a sátortetős, 50 méteres medencében. - Vass Gyula edző beszámolója:

Az első futamokat megelőzően került kihirdetésre a 2015. évi Békés Megyei Úszóbajnokság végeredménye. Összesen nyolc forduló után alakult ki a végleges sorrend hét évjáratban. A legfiatalabbak 2008-as születésűek voltak, és egészen a 2002 születésűig értékelve a fiúk és leányok idei teljesítményét.

A díjakat Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere adta át.

A Triton békési versenyzői közül 3 versenyző került a díjazottak közé.

BONDÁR LILLA 2015 Bajnoka lett nagy fölénnyel a 2004-es korcsoportnak.. Ami egyben a békési úszók első bajnoki címe!!!!
GÖNDÖR GYÖRGY a 2007-es korcsoportban 4. helyet szerzett.
MOLNÁR ZSOMBOR a 2008-asok közzött az 5. helyet érte el.

Ezt követően minden úszásnemből 50 méteres távok kerültek megrendezésre a Mikulás Kupán. A rajtkőre állók legjobbjai az első három éremdíjazásban, a negyedik-hatodik oklevélben részesült. És természetesen a legeredményesebbek csokoládé-díjazásban is részesültek.

A versenyen a békési úszók eddigi legkomolyabb létszámban vettek részt 13 fővel!

BONDÁR LILLA 1 első, 2 harmadik; BENCZE MÁTÉ második. és tizedik.; CZIRA ZALÁN első és második; GÖNDÖR GYÖRGY második és tizedik,
HAJKÓ TIBOR tizenharmadik és tizenötödik; KENDRELLA ÁKOS hatodik és nyolcadik; KIS NORBERT első és ötödik; KIS ZOLTÁN negyedik és hatodik; MODOLO JÚLIA nyolcadik és kilencedik; MOLNÁR ZSOMBOR ötödik és hatodik; NAGY KATA hetedik és nyolcadik; SZABÓ ZOLTÁN hatodik és hetedik; SZEKERES LÁSZLÓ tizenegyedik és tizenkettedik helyezést értek el.

És a hét még nem mindenkinek fejeződött be szombaton.
Bondár ÍLilla és Szabó Zoltán a csabai verseny után Székesfehérvárra utaztak, hogy állóépességüket leteszteljék.
Vasárnap a "Királyok városában" Lilla 800 gyorson eddig elért idején 15 másodpercet, Zoltán 1500 gyorson 18 másodpercet javítva eddigi legjobb eredményén bizonyították, hogy jó úton járnak a felkészülésben a jövő évri versenyekre.

A pozitív híreknek ezzel nincs vége!!
De erről majd hamarosan...

És remélhetőleg lassan a kételkedők is elhiszik, hogy Békésen valami csak történik az úszóknál...

Gratulálok a versenyen elért szép eredményekhez!!!!

Ahogy mondani szoktam: "Lassan megtanulunk úszni!!!"


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!